09
ápr

FIORANESE / Fio – a jövőbe mutató múltbéli örökség

Fioranese új koncepciója a FIO, egy olyan burkolat termékcsalád, amely az 50-es évek grafikai designját ötvözi, napjaink kortárs szemléletével és innovatív technológiáival, amivel a Ceramica Fioranese a kreatívitás szerteágazó útját tárja fel a kor belsőépítészete előtt.

A három kollekció, a LIQUIDA, a LIQUIDA SLABS és a PASSEPARTOUT három különböző hang, egy azon a múltbéli érintéssel. Így alakítja a feltűnő geometrikus formákat és a napjaink burkolat irányvonalához igazított színeket hagyományból, trenddé.

A GOLDENGRES-DADO BT kínálatában megtalálható gyűjtemény célja, megőrizve a múlt szépségét és hangulatát, átemelni azt napjaink digitális korszakába – felidézve és újragondolva az emberek szívéhez oly közel álló olasz életérzést…

LIQUIDA

Hat finom pasztellszín:  elefántcsont, galambszürke, rózsaszín, zsálya zöld, kék és kakaó… A gyűjtemény nyolcféle mintázata számos kortás formációt hoz létre változatos felhangokkal, melyek páratlan szépségű alapokat nyújtanak a retro, az eklektikus, de akár a rusztikus mediterrán hangulatvilághoz is.

Tradícionális 20×20 cm-es koncepció, melynek cemenlap hatású mintás lapjai tetszés szerint variálhatók, rakhatók önmagukban, vagy az azonos méretű alaplapokkal kombinálva egyaránt.

LIQUIDA SLABS

Dekoratív 120×260 cm-es óriás burkoló lapok, melyek nyolcféle mintázata ismerős lehet, hiszen a Liquida grafikájának  mikro változatai.

A kollekciónak önálló alaplapjai nincsenek, csak a hatalmas dekorációs lapok, melyek a “rokonságból” és a léptékbeliségből kifolyólag teremészetesen a Liquida 20×20 cm-es alaplapjaival gyönyörűen kombinálhatók.

PASSEPARTOUT

A tiszta monokróm szín ereje, pasztellra tompított árnyalatokban, a legegyszerűbb, lieális minták játékával. A finom színek tökéletesen kiváltják a semleges fehér árnyalatát, elegáns, visszafogott, de mégis színes hátteret nyújtanak az enteriőrben, anélkül, hogy uralkodóvá válnának.


A 30,2 x 60,4 cm-es méretetű burkolatok vízszintesen és függőlegesen de akár kombinálva is rakhatók, számos egyedi geometrikus mintát alakítva így ki.