15
máj

100 éves a POLTRONA FRAU

1919-től 2019-ig, pontosan száz évtelt el az olasz designer brand, a POLTRONA FRAU történetében.

A legmagasabb minőségű bőr bútorairól híressé vált ikonikus bútorgyár, az 1919-es évek klasszikus indulását követően, napjainkra  alapjaiban helyezte más dimenziókba bútorait, a kanapékat, foteleket és ágyakat, valamint a korpuszbútorokat, az asztalokat, konzolokat, polcokat, illetve a dekorációs kiegészítőit.

Fennállásának kerek évfordulójára tucatnyi újdonság gazdagította portfólióját, melyeknek mindegyike bár jelzésértékkel őrzi a tradícionális gyökereket, már egyértelműen egy újragondolt, kortárs modernista irányt mutat. Köztük is létezik azonban egy, amely ezen túl, még nevében is hordozza az eltelt több mint emberöltőnyi időt…

Roberto Lazzeroni – 2019

A kerek évfordulóra világhírű designerével, Roberto Lazzeronival együttműködve, a Poltrona Frau sikeresen újraértelmezte az 1919 néven ikonikussá vált  klasszikusát, miközben megőrizte annak eredeti szellemét.

Poltrone Frau – 1919

A markáns, erősteljes megjelenésű kézzel párnázott, bőrt kárpitozású fotel karfájának és háttámlájának híres capitonné motívuma, immáron elérte a kortárs változat csúcspontját. Újratervezésekor Lazzeroni alapos tanulmánynak vetette alá a világhírű fotelt – minden szögből megfigyelte, ült rajta, érintette és érezte, majd arra a következtetésre jutott, hogy arányai már nem felelnek meg a modern kényelem fogalmának.

A 2019-es karosszék új verziója lett az eredetinek, öncélúságtól mentes, funkciójában tökéletesen sértetlen darab, ám megjelenésében friss, érdekes, kifinomult, kényelmes, aminek decens modernista megjelenésével mondhatni készen áll a következő száz évre…

A 2019-es karosszék támasztó szerkezete szilárd bükkből, az ülőfelület, a háttámla és a kartámasz rugós rendszere kézzel kötött acélból készült, amelyek erős juta övekhez vannak csatlakoztatva. A gyönyörű, manufaturális kidolgozású vajpuha bőr alatt lószőr kárpitozás rejlik a még nagyobb kényelem és tartósság érdekében.

Lábai arany vagy mattszürke bevonattal ellátott fém lábak, amik a fotenél alcsonyabb, míg a kecses ottomán esetében magasabb állásúak. Komfortját tovább fokozza egy opcionálisan kapható, tetszés szerint forgatható kis méretű ovális asztallap, ahová az elektronikus eszközök, telefon, távirányítók, egy könyv, egy csésze tea vagy bármilyen más, apró személyes tárgy is elhelyezhető.

További részletes információ a POLTRONA FRAU teljes kínálatáról, a magyarországi forgalmazó, az INTERNI BUDAPEST elérhetőségein.