10
jún

Kortárs székek és polcok a CLASSICON újdonságai közt…

Ebben az évben ez idáig több, mint fél tucat újdonság gazdagítja a neves designer cég, a CLASSICON kínálatát, pedig még csak az az év felénél járunk. Székek, szófák, izgalmas polcok, és tovább gondolt asztalok, melyek itthon is elérhetők, az INTERNI BUDAPEST forgalmazásában.

Aërias

Tilla Goldberg Aërias sorozata, a klasszikus Thonett szövéstechnikát idézi, újragondolt modernista formában, és változatos, fekete  kókusz, a konyak és szürke színekben. A gyönyörű székekben első ránézésre, azonnal tettenérhető hagyományos bécsi fonott bútorok jellegzetes grafikai mintázata.

Cső acélváz kerete, fekete vagy szürke bevonattal, míg ülés- és háttámlájának kerete fekete vagy szürke lakkozott, szövött anyagból készül, bőrhevederekkel.  Egy, vagy opcionálisan  kétszínben kombinált bőr szövéssel is rendelhető.

A mintázat grafikus megjelenését bőrpántjainak két különböző színben történő kombinációja még inkább kiemeli.  A hagyományos szövés technikának ilyen bőrszíjakkal való kombináláshához  igen magas színvonalú kézműves készségre van szükség.

Kimagasló komfortját a fából készült kereten húzódó bőrszíjak adják,  melyek a dobra húzott bőrhöz hasonlóan rugalmasan nyelik el a test mozgását. Ez  különleges kényelmet nyújt, mind a huzamosabb üléskor, mind az előre/hátra dőlésekkor.

A székként és társalgószékként kapható, Aërias formális tömörségével, látható könnyedségével, valamint innovatív szövésével egy, a tradiciókra támaszkodó valódi karakter darab, ami további kuriózumként, a változó szögekben érkező fény hatására izgalmas árnyjátékot teremt környezetében.

Taidgh Shelf

Polcok, melyek valójában rendkívűli tárgyak és melyek jobban hasonlítanak egy különleges objeltumhoz, mint sem egy mindennapos használati darabhoz…

Az aszimmetrikusan faragott és ugyanakkor szilárdan kialakított tölgy és dió polcok változatosak, mintha egymástól függetlenek lennének, de mégis szoros szimbiózisban élnek.

“Érdekel, hogy amikor a dolgok megszakadnak, hogyan őrizhetik meg stabilitásukat, hogyan maradhatnak egyetlen egységek ebben a viszonyban” – vázolta Taidgh O’Neill tervezői filozófiáját

A Taidgh Shelf felületei elegáns, kortárs teret biztosítanak kedvenc tárgyaink kiemeléséhz. A gondosan válogatott tömörfa szokatlanul kifinomult módon összekapcsolt különböző elemei, a randomszerű megjelenésnek köszönhetően különleges, egyedi látványt nyújtanak. A meglepő helyeken elhelyezett rögzítési pontok és a lécek arányai hathatósan hangsúlyozzák a polc szobrászati ​​megjelenését.

A sorozat négyféle (A, B, C, és D)  verzióióból áll. Az A és a B verziók kombinálhatók, így  új és független darabok hozhatók létre,  a D modell egy meglepő akcentussal rendelkezik, köszönhetően a polírozott rézből készült szögeiknek, melyben a fa, tökéletes, lágy harmoniát alkot a meleg réz színnel.  A C sorozat darabjai tömör tölgy és diófából készülnek, természetes matt selyem lakkozással.