17
Júl

A legjobb kerti burkolatok a legjobb bulikhoz

A nyár elegedhetetlen részei a kerti partik, és a medencés bulik, melyek hangulatát nagyban meghatározza a látványos világítás, a jó zene és persze a biztonságos terasz / medence környéki burkolat.

A mai kültéri burkolatok egyik vezető fajtái a 20 mm vastag szárazon rakható, gres burkolatok, melyek előnye nem csupán modularitásukban, valamint egyszerű és gyors lerakási módjukban, hanem abban a “tappancsos” álpadló rendszerű kialakítási lehetőségükben is rejlik, melyekből a GOLDENGRES számos kiemelkedő minőségű design kínál.

Mirage

Aki már kerülgetett, botladozott ilyen bulin számos (pl. nem ledes) világítás, erősítők vagy hangfalak vezetékei közt, az igazán élvezni fogja ennek a rendszernek a profizmusát.

Mirage

Ariostea

VEZETÉKEK A KERTI BURKOLAT ALATT

A tappancsok, melyek alkalmazásával egy olyan álpadló rendszer alakítható ki, melyben egyszerűen elvezethető, és eltüntethető minden elektromos és informatikai vezeték, melyek egyébként könnyen elcsúfíthatnák az egységes, tiszta burkolat látványát. Különböző magasságba állíthatók, helyezhetők alapbetonra, vagy közvetlen a kert kavicságyásos felületére így bármilyen vastagságú vezeték könnyedén elrejthető alattuk.

Refin

A változatos lapméreteknek és terhelésnek megfelelően a tappancsok elhelyezésével és darabszámával kapcsolatban a következőkre kell ügyelni:

  • A 60 x 60 cm-es formátumú esetén a támasztófelület magassága nem haladhatja meg a 10 cm-t, és javasolt egy központi támasz, egy 5. tappancs elhelyezése is a burkolólap közepe alatt, hogy az megfelelően terjessze a különböző terheléseket, és tovább növelje, és igazítsa az anyag egyébként is nagy ellenállási értékeit az adott  terheléshez.
  • A 120 x 60, vagy a 120 x 30 centiméteres formátumok esetén ajánlatos a tappancsokat 2 cm magasságon tartani és  a burkolólapokat  7 lábon alátámasztani.
  • Amennyiben a 120 centiméteres lapok esetén a burkolatok alatt 2 – 10 centiméter közötti szerelőpadozatra van szükség, elengedhetetlenné válik az üvegszálas háló alkalmazása, amit 10 cm-nél magasabbra történő emelésnél horganyzott acéllemezre kell kiváltani.

Ezek, az álpadló rendszerre “szerelhető” 20 mm-es burkolatok a teraszok, tetőkertek színvonalas és időtálló kialakításához kínálnak egyedülálló megoldást, bármilyen stílusú kültéri környezetben.

Refin

További részletes információ a 20 mm-es, álpadló rendszben is rakható burkolatokról, a forgalmazó, GOLDENGRES-DADO BT elérhetőségein.

Novabell

Porcelaingres

ABK

Porcelaingres