05
aug

Fehér elegancia francia módra

A lakberendezésben a fehér szín amellett, hogy az egyik vezető trend szín, számos szempontból is kiemelkedő szerepet tölt be. A legtisztább és legelegánsabb szín,  mely egyszerre hordoz ártatlanságot, és kimértséget. Kissé merev, és hűvös, ám kétségkívül utánozhatatlan hangulatú, letisztult szín.

A fehér számtalan hangulatot közvetít, attól függően, hogy Tone in tone, vagy kontraszt színként alkalmazzuk. Utóbbi esetben az sem mindegy, hogy a kontrasztot egy fehér darab adja egy színes környezetben, vagy épp fordítva, fehér falak közé helyezünk színes bútorokat.

A Tone in tone forma, a lakberendezés  legkülönlegesebb, és legizgalmasabb játéka – színben tartott árnyalatokkal, formákkal, és textúrákkal.

MOEL – design: Inga Sempé

A HÓFEHÉR Moel fotel természetes, szinte magától értetődő részlete a FEHÉR belső térnek. Ivelt sziluettjét méginkább kiemeli és attraktívvá teszi látványos varrása.

A fehér nagyon sokféle lehet. Egész más emociókat közvetítenek egy vidéki ház fehér, rusztikus, romantikus falai / bútorai, és megint mást a kortárs építészet fehér színei.

A felületi struktúrák ugyanígy tucatnyi hangulatot közvetítenek: más és más érzéseket keltenek életre a matt, és a fényes felületek, mást a simogató selymek, a buja bársonyok, és megint mást a hűvös lennek és vásznak.

REWRITE – design: Gam Fratesi

Izgalmas, különleges, mintha csak egy kortárs ékszer lenne a térben…  A Rewrite íróasztal különlegességét a finom vonalvezetésű hangszigetelt matt FEHÉR buborék adja,  ami egyrészt védelmet nyújt a külső zaj ellen, másrészt hatékonyan csillapítja a belsejéből származó hangokat.

A felületek mellett a fehér árnyalatai is befolyásolják  az enteriőr végső fílingjét. Vakító, hűvös hófehér, elegáns törtfehér, rusztikus piszkosfehér – mind lehetőség a játékra, a hagulat befolyásolására.

ESTIENNE – design by Didier Gomez

Egy tökéletes arányú, vonzó megjelenésű és minőségi kanapé,ami egyben belépő is kényelem és a decens elegancia világába.

Egy tisztán fehér enteriőr, a legmerészebb, és legsikeresebb “vállalkozások” egyike, a garantáltan magával ragadó, lenyűgöző végeredmény záloga.

A hófehér enteriőrök bármilyen stílusa,  nappaliban, hálóban, fürdőben, és konyhában egyaránt gyönyörű. Kialakításakor a fehér szín egyhangúságát, a formák változatosságával, különböző hatású textilekkel,  egy-egy karakteres bútordarabbal, és design kigészítőkkel kompenzál(hat)juk.

Kombinálása esetén választhatunk sötétebb és világosabb, markánsabb vagy szolídabb – vagyis tényleg bármilyen – árnyalatot mellé, a lényeg mindig az arányokon a jó érzéken és a szakértelmen van…

További részletes információ a cikkben szereplő francia LIGNE ROSET bútorokról, a magyarországi forgalmazó, a LIGNE ROSET BIUDAPEST elérhetőségein.

ASOLA – design: Evangelos Vasileiou

A lámpa a fény és az árnyék játékára épülő két, FEHÉR lakkozott perforált acélhengerből készül. A szárat alkotó henger tetejét hézagmentesen, egy szintén fehérre lakkozott acélkupola zárja ami nem engedi a fényt sugárnyalábban felfelé vetülni, így biztosítja a gyönyörű, áttört csipkeszerű fényjátékot.

CALIN: design by Pascal Mourgue

A kényelem legmagasabb foka, egy gigantikus párna – pihenőfotelként újragondolva. Az egyszerű, de annál kreatívabb designnak köszönhetően, bármilyen stílusú enteriőrben a vágy netovábbja lehet.

SERPENTINE: design by  Eléonore Nalet

A fehér és fekete örök klasszikusa…  Tökéletes arányokat tartva egyértelműen a fehér üdesége felé billenti a mérleg nyelvét.

PLOUM – design by Ronan & Erwan Bouroullec

A megkülönböztetett formájú kanapé szürkébe hajló, piszkosfehér színével és megnyugtató ívelt vonalaival melegséget és bújós, kuckós hangulatot hoz az egyébként hűvös, csupa üveg nappali terébe.

TOGO: design by Michael Ducaroy

Hófehér falak, hófehér padló, hófehér bútor… és egy kis játék az ikonikus TOGO darabok színével, és máris a francia riviérán érezhetjük magunkat.