09
Sze

Világhírű designer a S/ALON BUDAPEST 2019 sztárvendége

A S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállítás keretében, 2019. szeptember 20-22. a Budapest Arénába költözik a világhírű formatervező, Marc Ange nem mindennapi univerzuma, hogy An Extraordinary World, azaz ’Egy rendkívüli világ’ címet viselő kiállításával hidat képezzen a művészet és design között…

Mindennapi tárgyak, terek és bútorok formatervezését járja körül: a valós és valótlan, a tökéletesség és tévedés, a harmónia és random közötti örök egyensúlyt jelenítik meg, azmelyek az alkotó tudatalattijának gyönyörű megtestesülései.

Egészen 2008-ig luxusautók tervezésével foglalkozott és ekkor döntött úgy, portólióját kibővítve megnyitja design stúdiója, a Bloom Room kapuit, mely mára az egyik legkeresettebb design ügynökség lett Franciaországban.

Az elmúlt 10 évben olyan ikonikus márkáknak tervezett termékeket és tereket, mint a Jean Paul Gaultier, Christian Louboutin, Paco Rabanne,  Prada,  Louis Vuitton, a Ferrari, a Moet et Chandon, de ő tervezte például az Orient Express káprázatos enteriőr designját is.

Jelenleg Los Angeles-i magánotthonokra, éttermekre és szállodákra dolgoz ki design koncepciókat, miközben nem csak használja, de újra is értelmezi a Los Angeles-i építészet ismert fordulatait.

A francia-olasz művész és tervező jól ismert arról, hogy lélegzetállító bútordarabokat helyez el olyan terekben, melyek egy rég elfeledett, szinte gyermeki álom ködös emlékét idézik vissza. a 2019-es Milánói Design Héten An Extraordinary World című kiállításával jelent meg, melynek a pompás Palazzo Cusani adott otthont, egy impozáns 17. századi palota a Fuorisalone központjának is nevezhető Brera Design Kerület szívében.

2019. szeptember 20-22. között itt a Budapest Arénában lesz megtekinthető az a varázslatos menedék, ahol a magával ragadó enteriőrben kapnak helyet a Le Refuge de la Nuit heverő, az Astral dohányzóasztal, valamint a pók-szerű Les Araignées karosszékek és az Araignée szófa is, melyek Marc Ange gyermekkori félelmeiből, álmaiból és mai friss élményeiből táplálkoznak.