10
Sze

S/ALON BUDAPEST 2019 – trendek amiket ismerni kell

 

S/ALON BUDAPEST 2019 Lakástrend kiállításon  számos új tervezővel és hazai márkával bővül a rendezvény,  mi több idén, 2019-ben már egy neves külföldi designer is emeli a rendezvény fényét.

A Lakberendezők Országos Szövetségével való együttműködés eredményeként formabontó installációkon keresztül, 8 különleges enteriőr design stílus is megjelenik. A nyolc stílus mindegyike egy-egy aktuális trendet mutat be újszerű megközelítéssel. Nem komplett enteriőrök kerülnek kialakításra, hanem az adott stílusirányzat esszenciáját megragadó víziók, moodboardok kelnek életre.

WABI-SABI

wabi-sabi középpontjában a tökéletlenség és a változás elfogadása, valamint az ember és környezete közti harmónia állnak. Lényege az egyszerűség, a nyugalom és egy autentikus, természetközeli élmény megteremtése. A stílusirányzat tipikus karakterisztikái, asszimetria és a befejezetlen vonások, funkcionális, sallangmentes esztétikával és letisztult, urbánus eleganciával.

MEMPHIS

A 80-as évek posztmodern esztétikájának reneszánsza kel életre, melynek tipikus karakterisztikái az erős, élénk színek, geometrikus minták halmozása, formabontó, akár asszimetrikus statement bútorok, karakteres anyagok. A művészeti elemek és különböző stílusok (pop art, art deco stb.) szokatlan egyvelege meghökkentő összképet eredményez, mely játékosan stimulálja az érzékeket.

VILÁGUTAZÓ

A globetrotter enteriőr stílus lényege az egyéniség szabad fantáziáinak kibontakozása. Az utazások által inspirált eklektikus terekben különböző kultúrák jellegzetes motívumai keverednek játékos, elvarázsolt elemekkel.

BIOPHILIA

Élénk, zöld színek, növényzetet idéző anyagok és minták, organikus formavilág ragadják meg a természet bujaságát, fókuszban az ember természethez való viszonyával.

ÉSZAKI NYÁR

A térben melegebb, teltebb színek keverednek, egy meghatározó színpalettához illeszkedve, ahol a hagyományos skandináv design elemek és formavilág vegyül modern mobiliákkal, kiegészítőkkel és látványos megoldásokkal.

NYERS, INDUSZTRIÁLIS

Az indusztriális stílusú loft lakásokra jellemző ipari megoldások és anyagok csiszolatlan, mégis folyamatosan változó, élő hatást kölcsönöznek a térnek. A kezeletlen felületek és természetes anyagok – fa, bőr – mellett a tégla, beton, durva textilek, oxidálódott vagy rozsdás fémfelületek –  különleges mélységgel rendelkeznek, az idő előrehaladtával pedig szüntelen változáson mennek keresztül, így tükrözve vissza a minket körülvevő történeteket.

LÁGY, FEMININ

A nőiesség klasszikus definícióján túlmutató komplexebb értelmezés, ahol a kifinomultság mellett teret kap a bátorság és a kalandvágy, a modern nőre jellemző kreativitás és merész önkifejezés.

CHARMEUR

Sötét tónusai, nemes fémfelületei és reflektív borításai hamisítatlan luxust árasztanak. Kortárs és modern elemek keverednek karakteres anyagokkal – bársonnyal, márvánnyal – melyek így, együtt eredményezik a kerek egész, maszkulin összhatást.