12
Sze

Ruhafogas, mint szobrászati műalkotás

Szeretnél kitűnni az ” átlag előszoba, átlag ruhafogas ” unalmas világából? Akkor állj meg egy percre és nézd meg a francia LIGNE ROSET egyedülállóan megtervezett  különálló,  vagy falra szerelhető ruhafogasait, amik egytől egyig a design nevében lettek tervezve.

Egyszerű használati tárgyak ezek, melyeket a vizuális játék, a geometria, és harmónia jellemez, amik akkor is a figyelem középontjában maradnak, mikor egy-egy kabát, sál, vagy kalap felkerül rájuk.

Gabbia – design: Evangelos Vasileiou

Ketrec… igazán találó kifejezés, ami tökéletes példája annak, hogyan lehet megtervezni egy  egyszerű alakzatot úgy, hogy az a mindennapi  ruhafogas funkción kívül hatásos legyen.

A kihívást a designer egyszerűen oldotta meg, tervezéskor fordítva gondolkodott. Egy minden részletében, kívül-belül átlátható “ketrecet” tervezett, ami akkor is tökéletesen funkcionál, amikor a ruhák belül, és akkor is amikor kívül vannak azon.

A szatén fekete lakkozott acél gyönyörűség, így egyszerre szekrény is – hiszen belséjébe is tehetjük a ruhákat – és fogas is, amikor kívülről akasztjuk rá azokat.

Lasso – design: Philippe Nigro:

Kortárs ruhafogas, két dimenzió között. Mint egy vázlat vagy tollrajz, tiszta és folytonoságában hurkokként felfelé törekvő designnal. Nos, ez az egyszerű vázlat testesül meg 3 dimenzióban valódi előszobai kabáttartóként.

Loomy- design: Roberto Paoli

Vékony, diszkrét, cső alakú design. Egy filigrán tükör, a mögé rejtett akasztórúddal, és  egy kecses konzolasztal, mindkettő  természetes szatén lakkozású elegáns amerikai dió és fekete színű acél cső kombiniciójából.

Ideális kisebb előszobákba is, hiszen a légies könnyedsége, és az igazi slim design tökéletesen alkalmassá teszik erre.

UGAO – design: Simon Morasi Piperčić

Még mindig a kevés hellyel rendelkező design szerelmeseknek. Ez a sarokban rögzített fogas radikálisan új megközelítést jelent a ruhadarabhoz.

A sarkok kevésbé használt területek az enteriőrben, mégis nagy tárolási potenciállal rendelkeznek. Az Ugao új típusú fogast hoz létre, amely szokatlan volta ellenére is ugyanolyan perfekt funkcionalítású tárgy, mint bámelyik más társa.

Mivel megjelenése egyszerre váratlan és izgalmas, így használaton kívül is valódi installációvá válik. Egy szoborszerű design, mely  alapvető funkcióján túl is dekorálja a teret.

PASSE-PASSE – design: Philippe Nigro

Az egyik legkedveltebb és legnépszerűbb trend  a “létrás” design, ezúttal kabáttartóként az előszobában.  A forma végtelen egyszerű, de annál hatásosabb. Két különböző magasságú, egymással szembefordított és egymásba akasztott létra, natúr, fekete, vagy antracit szatén lakkozású  tömör bükkből. Állathatjuk fal mellé is, de tény, sokkal jobban érvényesül átláthatóbb, szabadabb környezetben.

20 HANGERS ruhafogas – design: Alice Rosignoli

A legegyszerű, legkézenfekvőbb ruhatárolási mód, amit egy formatervező jó szemmel felismerve a “bútor” kategóriába emelt át. Valójában nincs másról szó, mint speciális, fekete textilzsinórokkal összefont  20 db  természetes bükkfa fogasról, melyet így falra vagy mennyezetre függeszthetünk.

A fogasok, mint komplett lámpa lógnak a mennyezetről, pedig valójában abszolút funkcióig lecsupaszított, minimalista design ruhatárolók, annak is legötletesebb fajtájából.

További részletes információ a LIGNE ROSET desig termékeiről, a magyarországi forgalmazó, a LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.