02
okt

Puha szőnyeg variációk őszi színekben

A francia LIGNE ROSET a kortárs enteriőr design egyik legelismertebb képviselője, akinek kínálatát különösen szép és izgalmas SZŐNYEG családok is gazdagítják.

Amikor szőnyeget választunk, alapjaiban befolyásoljuk a terek hangulatát. Az anyag, a forma, a színek és a minták mind más hangulatot, és más érzetet közvetítenek.

Az ősz jellegzetes, tüzes- rozsdás, vörös, narancs és sárga árnyalatokban tobzódó színei a legmelegebb színek, melyekkel a legbensőségesebb hangulatok teremthetők meg.

HEX HEX – design: Bertjan Pot

Az autentikus kilim szőnyegek világát idézi, a vízszintes és átlós vonalakból építkező design. Az alap mintázatokból kirajzolódó  alakzatok különböző élénk színeikkel, randomszerű geometrikus formákat alkotnak.

Ezek a kombinációk és permutációik különböző geometriai perspektívakat kínálva gyémánt, trapéz, három- és hatszög alakzatokat képeznek. A háromszögek egyes részei nem csupán színesek, hanem valódi kaleidoszkópos hatást keltenek, az apró pontok, hullámos-, és egyenes  vonalak kombinációival.

Ezzel mintegy visszanyúlva azokhoz a szimbólumokhoz, melyek évszázadok  óta megtalálhatók a Kilim szőnyegek szövött és csomózott formavilágában.

A kizárólag természetes alapanyagokból készült, kézzel szőtt szőnyegek geometriai felépítésük, színük és dekorációjuk gazdagsága miatt gyönyörű hidat képeznek autentikus kilim és az 1960-as évek pop-művészetével.

ROPE – design: Ligne Roset

A kül és beltéren egyaránt használható szőnyeg különlegessége a cég környezebarát gondolkodásában és az gyártáshoz kifejlesztett innovatív technológiában rejlik.

Egy szőnyeg, 17 kg, vagyis 370 darab műanyag PET palack újrahasznosításából előállított “kötelek” szövésével készül, ami különösen ellenálló alapanyag.

A Rope színeit a természet ihlette,  innen a gyönyörű rozsdás, vízkék, és mocsár árnyalatok.

QUADRIC- design: René Barba

100% gyapjúból, hand tufted technológiával készül bicolor kortárs szőnyeg. Színei 67 árnyalatból választhatók, méretei pedig szintén az ügyfél kéréshez igazodnak.

GAVRINIS 3 – design: Pierre Paulin

A Gavrinis szőnyeg új változata szabálytalan kavics formájában, mint a topográfiai görbék kontúrja, Pierre Paulin tervei alapján született. A monochrom színben tartott Gavrinis 3d designját a gyapjúszálak két különböző magasságúra nyírásával érik el.

ENTRELACS – design: M.-A. Stiker-Metral

A megjelenése a régi fűzéseket idézi, amikor a több színű szálak egymásba fűzésével alakították a designt. Ez által a szőnyeg egyfajta térbeli kiterjedést is kap, hiszen az egymás felett átbukó szálak kellemesen hullámos felületet alakítanak ki, színei pedig a legszebb, legmelegebb őszi színek mellett további számtalan harmónikus variációban érhetők el.

MEMOIRE D’UNE TRAME – design: Constance Frapolli

A „mémoire de trame” szőnyeg a kézcsomózás hagyományos technikájára hívja fel a figyelmet. Megmutatja, hogyan érhetünk el aprólékos részletességű vizuális hatást a többszínű szövésel. A motívum és az árnyalatok  finomsága teret ad a fantáziának: ki mit is lát a motívumokban? Van aki egyszerű geometrikus mintákat, van aki stílizált házakat… Mindez nem más, a játék a többszínű szövés makrofotografikus ábrázolásának következtében létrejött aprólékos részletességű vizuális hatása.