14
okt

OfficeXPO – 2019

OfficeXPO – Decor Floor & Do Work – Középpontban az ember

Egy olyan kiállítást szervez Az Év Irodája verseny csapata, amilyenre nem volt még példa Magyarországon. Így nem csak a szervezők számára tartogat meglepetéseket a rendezvény, a Decor Floor és Do Work is egy új, közös cél érdekében kollaborál a 40 nm-es standján.

Az OfficeXPO fókuszába a WELL kerül: a szó, amit egyre többen látnak és hallanak. A Decor Floor számára mindig is prioritást élvezett az értékek továbbítása a termékein keresztül. A Milliken Carpet a kezdetektől azokat az elveket vallja, amelyekre a WELL tudományos kutatásai épültek. Nagy örömmel fogadták a hírt, hogy létrejött egy szervezet, aki pontokba szedi mindazt, ami hozzájárulhat egy fenntartható, jobb munkakörnyezet kialakulásához, ezáltal javítva a munkavállalók jóllétét. A Do Work csapata hasonló lelkesedéssel állt a kezdeményezéshez, hiszen már régóta azonos elvek mentén dolgoznak, így teljes mellszélességgel tudtak beállni a WELL pontok mögé.

Hogy mi a céljuk a kiállításon való részvétellel? Hidat képeznek a szakmai nap és a végfelhasználók között. Egy olyan enteriőrt hoznak létre, ahol a WELL 10 fő koncepciója megjelenik. Ahol demonstrálják, hogy egy tudományos kutatásokon alapuló kritériumrendszer nem ejt csorbát a dizájnon, sőt! Ötleteket adnak, segítik a WELL megértését és minden felmerülő kérdésre választ adnak, mindezt közérthető formában.

A stand tervezésében Bertóty Eszter és Szabó Z Milán segítette a két céget. Szakmai tapasztalataik és mindig egyedi, formabontó, mégis kifinomult tervezési stílusuk miatt tették le a voksukat a tervező páros mellett.

Egy olyan enteriőrt tekinthet meg, aki ellátogat hozzájuk, amelyen keresztül felsorakozik a WELL 10 fő koncepciója és valós szituációt teremtenek az említett koncepciók számára. Különböző helyiségek kerülnek kialakításra és minden helyiségnek funkciója lesz.

A Decor Floor kiválóan tudja prezentálni legfőbb partnerük, a Milliken Carpet akusztikailag kiemelkedő padlószőnyegeit, melyhez egy úgynevezett akusztikus szobát alakítanak ki. A legújabb kollekciókat vonultatják fel, de természetesen használnak meglévő, jól bevált darabokat is.

A Do Work-kel hosszú ideje szorosan együttműködnek, ezt tükrözi standjuk is: számos, WELL szabványoknak megfelelő irodabútor és akusztikai elem került be a portfóliójukból a 40 nm-es fiktív irodatérbe, melyek külön-külön is kiválóan helyt állnak: akusztikai elemek a zajok csillapítása végett, magasságállítható asztal az álló, vagy ülő munkavégzéshez, tartásjavító székek, és alternatív ülésformákat ösztönző bútorok. Még ezek közül is kiemelkedik az akusztikus tárgyaló, mely akár egy hatalmas nyílt térben is képes szigetként izolálni a külső zajokat. A felsorolt bútorok kombinációja együtt egy -minden szempontból- tökéletes munkahelyet jelenít meg.