03
nov

Kreatív szárazépítészeti rendszerek

Az egyik legkorszerűbb építési rendszer, a szárazépítészet legismertebb és legelterjedtebb eleme a gipszkarton. Számtalan előnyös tulajdonságának köszönhetően rendszeresen alkalmazzák új építésnél és felújításnál, családi házaknál és beruházásokon egyaránt.

KÖRNYEZETBARÁT

Mivel csupán természetes anyagokból, gipszből és vízből állnak,  előállításuk, felhasználásuk és a beépítésük során keletkezett hulladék újrahasznosítása révén, ökológia szempontból jelentős környezetkímélő hatással bírnak.

Gipszkarton rendszerek - Rigips

IDŐ- ÉS KÖLTSÉGHATÉKONY

A szárazépítészet, szemben a hagyományos építészeti formákkal jellemzően nem időjárás érzékeny, így a belső munkálatok, mint pl. a válaszfalazások vagy álmennyezet készítés télen problémamentesen végezhetők. E mellett a hagyományos építési rendszerekkel szemben fajlagos áruk is alacsonyabb így költség szempontjából is kedvezőbbek azoktól.

KOMPLEX

A komplett rendszerek magukba foglalják a beépítésükhöz szükséges váz- és tartórendszereket, a különböző rögzítő, – kötő, – és függesztő elemeket, valamint minden olyan további kapcsolódó elemek melyek szükségesek a berendezések és szerelvények biztonságos beépítéséhez, és rögzítéséhez.

Legnagyobb előnye, hogy szinte nincs az az elképzelés, amit ne lehetne a gipszkartonból megvalósítani, a legegyszerűbbtől, a legkreatívabb és legbonyolultabb megoldásokig egyszerűen és gyorsan, mindenhez sokrétű megoldást nyújt.

KLIMATIZÁLÓ HATÁS

A gipszkarton rendszerek klimatizáló hatásuk révén képesek szabályozni a helyiség páratartalmát,ezáltal tiszta, száraz penészgombáktól mentes egészséges környezetet biztosítani a lakóterekben. Képesek nagyobb mennyiségű párát is  befogadni, ezzel nyáron csökkentve a helyiségek páratartalmát, majd ezt a párát télen, a fűtési szezonban visszaengedi a térbe, amivel jelentős hőérzet kiegyensúlyozást teremt.

ÉGHETETLEN ÉS TŰZGÁTLÓ

Mivel a gipszkarton elég magas arányban tartalmaz kristályosan megkötött vizet, ezért egy tűz esetén a benne lévő víz, a párolgás során vízgőzzé alakul, így lassítjva a tűz terjedését a gipszkarton rendszer – falak, álmennyezetek – mentén.

HANGSZIGETELŐ

A kettős rendszerű gipszkarton falak közé helyezett ásvány- kőzet- vagy üveggyapot szigetelés  költségtakarékos megoldás nyújt a hangszigetelésre, akár újonnan épülő otthonok, akár lakásfelújítás során.  További előnye, hogy a falvastagság jelentős növelése nélkül is magas fokú hangszigetelés érhető el.

VIZES HELYISÉGEKBEN IS

Impregnált változataik alkalmazhatók párának kitett helyiségekben is, például fürdőszobában, konyhában, de arra ügyelni kell, hogy közvetlen vízhatásnak ezek a speciális változatok sem tehetők ki.

BÁTRAN TERHELHETŐ

Speciális rögzítő elemekkel, dűbelekkel és speciális kiegészítő szerkezetekkel, illetve a falszerkezet szükség szerinti megerősítésével a gipszkarton falakra is teljes biztonsággal szerelhetők például nagy súlyt hordozó polcok, felső konyhaszekrény elemek, de akár vízmelegítő tartályok is.

További részletes információ: LAMBDA SYSTEME

Gipszkarton rendszerek - Knauf