07
nov

Egy kecses íróasztal titkai

Kicsi, kompakt és nagyon nőies íróasztal gazdagítja a LIGNE ROSET kínálatát, mely az idei év egyik újdonságaként debütált, MARIO FERRARINI tervezésében.

A ROLL Desk érdekessége abban az egyszerű kör formában rejlik, mely bár határozottan mély, arányaiban és megjelenésében mégis rendkívül kecses és finom megjelenést nyújt az asztalnak.

Filigrán, légiesen vékony szatén fekete acél lábai határozottan tartják a feltűnő formájú, gyönyörű rajzolatú diófa furnér asztallapot. Mintha csak egy könnyed mozdulattal rollnizni kezdenénk egy papírt, csak hogy ez esetben az egyszerű forma egy izgalmas, kétszintes asztaldesignban kel életre.

FORMAI JÁTÉKOSSÁG FELSŐFOKON

A látványt tovább fokozza a Roll belsejében megjelenő  függőleges elválasztó, ami egyrész két nyitott tároló fakkot-, másrész pedig a vízszintes/függőleges és az íves/egyenes ellentéteire alapuló játékot képez.

Az elválasztó fakk mögött diszkréten megbújva egy apró nyílás található, mely a különböző informatikai és elekronikai kábeleket vezeti láthatatlan módon az íróasztal belsejéhez.

Szemből nézve nem is gondolnánk, hogy a ROLL milyen terjedelmes méretekkel rendelkezik. Elsőre akár keskeny, falhoz simuló konzolasztalnak is vélhetnénk, azonban ha oldalról pillantunk rá, máris szembeötlik az íróasztalokra jellemző 60 cm-es mélysége.

Ez pedig megint egy olyan ambivalencia, melyben a funkció és a forma abban a tökéletes egységben érvényesül, melyre csak az igazi design darabok képesek.

További részletes információ a LIGNE ROSET bútorokról a magyarországi forgalmazó, a LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.