12
nov

Hajnali derengő fényt idéz a POLTRONA FRAU lámpa újdonsága

A Xi egy gyönyörű lámpa újdonság, melynek neve kínai nyelven “reggeli fény” illetve „a bölcsesség dicsérete”…

Amikor felkapcsoljuk a Neri & Hu által a POLTRONA FRAU számára tervezett Xi lámpákat, lágy fényük hajnali derengéssel árasztja el a szobát.

A projekt célja egy olyan fénykultúra közvetítése, amely a buddhista filozófia azon tanításán nyugszik, miszerint minden új nap kezdete olyan, mint az élet kezdete, pozitívitással és az újjászületés érzésével felitatva.

A bőrbútorairól híres cég, ezúttal sem tagadta meg önmagát, mikor a fújt üveg lámpabúrákat elegáns, finom nyeregbőrrel kombinálta. A könnyű búrák valójában két, fújt üveg formát egyesítenek. A egyik üveg külső rétege sajátságos, szabályosan rovtákolt felülete átlátszó borostyán-, smaragd-, zafír-, vagy holdkőből áll, míg a belső, fehér gyöngyházfestékkel fújt üveg a fényt ruházza fel meleg érzettel, miközben szétszórja annak sugarait a térben.

A VELENCEI ÜVEGMANUFAKTÚRÁK DÍCSÉRETE

Különlegesen szép egyedi darabok ezek, melyeket velencei üveggyártók fújnak. A manufaktúrális, művészi feldolgozás miatt színkülönbségek, és kis légbuborékok, zárványok kerülnek az üvegbe, ennek köszönhetően pedig minden lámpa egyedi, egyszeri és megismételhetetlen.

A könnyű búrákat camel és taup színűre festett Cuoio Saddle Extra nyersbőrszíjak lógatják, melyek természetesen kézi varrással készülnek, rajtuk az elmaradhatatlan POLTRONA FRAU emblémával.

 

Az Xi kollekció különféle típusú lámpákból,  vízszintes rudakra szerelt-, padló- és asztali változatokból áll. A bőr és üveg mellett a függesztett lámpák esetén szálcsiszolt sárgaréz fém hurkok is megjelennek a designban – ezek tartják helyükön a bőr hevedereket.

A függő lámpák különböző kombinációkban kaphatók:

  • egyetlen extra nagy méretű függő
  • állítható magasságú függesztett, két vízszintes, matt fehér vagy szürke, 130 cm és 180 cm hosszúságú rudakra szerelt
  • és állítható magasságú egy rúdra szerelt formákban.

A rúd sínszerkezete lehetővé teszi a lámpák vízszintes mozgatását és rögzítését a kívánt helyzetbe.

Az asztali lámpáknál a lámpatest egy nagy lámpából áll, amelyet réz alapra helyeznek. Itt is  Cuoio Saddle Extra bőr heveder támogatják a lámpát, melyek egyben fogantyúként is használhatók annak mozgatásakor. Be- és kikapcsolásuk egy un. tompító érintőrendszerrel működik.

A padlólámpa egyetlen, extra nagy méretű függő lámpából áll. A tartórúd szálcsiszolt  acélból készül, ehhez rögzítok a bőr hevedert  Az állólámpa alsó része egy értékes, kör alakú, félfényesre polírozott Nero Marquina márványból áll.

További részletes indóformáció a Xi lámpákról és a POLTRONA FRAU összes termékéről, a magyarországi forgalmazó, az INTERNI BUDAPEST elérhetőségein.