14
nov

VILLEROY & BOCH – szerelemből született luxus

Sokszor írtunk már a világhírű porcelángyár, a VLILLEROY  & BOCH gyönyörű termékeiről, de a világsiker mögött álló romantikus történetről mit sem tudtunk ezidáig. Persze mondhatjuk, miért is nem  olvastunk utána, de vállaljuk… Egyébként pedig őszintén, hányan ismerjük a lassan 200 éves  szerelemi történetet?

Nos, a story valamikor az 1830-as években kezdődött, amikor is két egymással versengő porcelángyártó famlia, a Villroy és a Boch család úgy döntött, egyesülnek és a szerződés aláírásával “signature” a világ legjobb porcelenjait fogják gyártani.

Ez ugye eddig egy szimpla üzleti fúzió, csak hogy a két család két gyermeke, Octavie Villeroy és Eugen Boch egymásba szerettek, majd összeházasodtak, ezzel pedig megszületett a világ egyik legnagyobb és leghíresebb porcelán manufaktúrája, a VILLEROY & BOCH…

A LUXUS VONALA…

Az eltelt közel két évszázadban, a német gyár kollekcióival olyan minőségi asztalkultúrát teremtett a világban, mely napjainkra egybefonódott, és egyszer s mind elválaszthatatlanná vált a VILLEROY & BOCH márkanévtől.

Az idei év legnagyobb attrakciója, egyben pedig egy újabb mérföldkő is a cég életében – a prémium márka jelenlegi tetőfokát jelentő SIGNATURE sorozat színrelépése, mely nevével, erre az 1836-ban szignált szerződésre utal.

A Signature kollekciói gyönyörűen kombinálják a legmagasabb minőségű alapanyagot, a designt, a manufakturális tudást és innovatív technológiát. Az alapot a prémium minőségű csontporcelán adja, melyet a tökéletesség iránti szenvedélytől hajtva, finom jelzésértékkel valódi  platina, rosegold és sárga arannyal dekorálnak. A kifinomult eleganciájú porcelánkészleteket a kézzel készített poharak és értékes evőeszközök teszik teljessé.

METROCHIC

Az új MetroChic kollekció egy letisztult urbanista stílusnyilatkozat, klasszikus fehér, fekete és arany színekben, modern geometriai dekorációval.

Különlegességét a kézi csiszolás, a 20 karátos aranybevonat, és az innovatív “Inglaze Gold” technológia adja, amely lehetővé teszi, hogy a nemesfém rajzolatok égetés közben mélyen belemerüljenek a mázba, ezáltal védve az értékes aranyat.  Ennek következményeként a kollekció minden egyes darabja teljes biztonsággal használható a mosogatógépben is.

A feltűnő mintákon egyértelműen érződik a századfordulós Art Deco ihletés, ami minden MetroChic darabnak feltűnő, egyedi megjelenést kölcsönöz. A változatos motívumoknak köszönhetően  a porcelánok a legkülönfélébb formákban, úrja és újra kombinálhatók, így nyújtva mindig más, extravagáns megjelenést  az asztalon.

METROCHIC BLANC

Az előbbi kollekció hófehér változata mindazoknak, akik a letisztult minimalista dizájnért rajonganak.

ANMUT GOLD  és  AMNUT ROSEGOLD

Az Anmut Gold / Rosegold kollekciók elegáns fehér darabjai prémium csont porcelánból készülnek 20 karátos arany és rózsaarany dekorációval. A prémium csontporcelán és a leheletvékony aranycsík kombinációja stílusos értéket ad a kollekciónak. Természetesen az Amnut Gold / Rosegold kollekciók is rendelkeznek az innovatív “Inglaze Gold” technológiával mely maradéktalan védelmet nyújt az aranydíszítésnek mind étkezések, mind mosogatások közben.

MALINDI

A luxus sorozat  MALINDI kollekciója egy kalandos utazásra invitál Afrikától, Indiáig. Színeikkel és motívumaikkal ennek az utazásnak a történetét mesélik el, megmutatva a távoli kultúrákat, és azok jellegzetességeit. Alapmotívumát a kelet-afrikai Malindi város művészi szövésű kosarai inspirálták, annak geometrikus mintáira könnyeden “ráejtve” India színes fűszerpiacainak növény imitációit, néhol szépséges trópusi bromélia virágokkal kombinálva.

A TELJESSÉG IGÉNYÉVEL ….

A SIGNATURE sorozat romantikus történetével, és gyönyörű porcelánjaival azonban nem lenne teljes, ha hiányoznának olyan nélkülözhetetlen részletei, mint a porcelánokkal elbűvölő akcentusokat alkotó evőeszközök és a klasszikus megjelenésű, elegáns kristálypoharak.

MetroChic d’Or evőeszközök lenyűgöző finom vonalait a kerek felületek játékának és a páratlanul szép arányainak köszönheti. A legkisebb 24 részes variációtól indulóan a 30 és 70 részes változatokon át a egész a 113 részes készletig válogathatunk.

A Grand Royal impozáns metszett kristálypoharai szájjal fúvott kristályüvegből, gondos manufaktúrális kialakításban készülnek, hozzájárulva a Signature vonal által teremtett luxus életérzéshez.

A kollekciók, a VILLEROY & BOCH további  kínálata mellett, megtekinthetők és megvásárolhatók  Villeroy & Boch belvárosi márkaüzletében Budapesten, az  V. kerület Régi posta u. 5. szám alatti bemutatóteremben és a www.vbshop.hu Villeroy & Boch webáruházbanMagyarország első Signature márkaboltjában.