06
dec

A VILLEROY & BOCH legszebb klasszikus porcelánja

Az ANMUT, a VILLEROY & BOCH prémium vonalának a SIGNATURE sorozatnak része, ami amellett, hogy nekem személyes kedvencem,  a brand talán leggyönyörűbb klasszikus designja.

Kortalan formavilága Karl Leutner tervei alapján, az 1950-es évek elején született, és mind a mai napig folyamatosan bővül. A vakító fehér darabok a legfinomabb csontporcelánból készülnek, tiszta fehér, illetve 20 karátos arany, rózsaarany vagy valódi platina dekorációval. A stílusos, diszkrét díszítés a kollekciónak egyszerre nyújt klasszikus eleganciát, és modern kortárs megjelenést.

A platinával, sárga- és rózsaarannyal kombinált porcelánok, a legkifinomultabb igényeket elégítik ki, miközben lehetőséget nyújtanak a választásra: kinek melyik színvilág tetszik, és illik leginkább az enteriőrjébe, étkezőjébe.

ANMUT ROSEWOOD

A kollekció legfiatalabb, 2018-ban bemutatott étkészlete. A kézzel festett csíkozás épp csak megcsillan a porcelánok szélén, a mostani trend egyik legkedveltebb, rózsaarany színben. Ez az árnyalat egy finoman érintőleges, autentikus vonással ruházza fel a gyönyörű készlet minden darabját.

ANMUT GOLD

A klasszikus elegancia legszebb, hagyományőrző példája. A 20 karátos arany díszítés decens designja még inkább kiemeli a tradicionális jelleget és a finomságot. A készlet minden egyes darabja nemességet sugárzó örök érték, hivalkodás, és öncélúság nélkül.

ANMUT PLATINUM  No 1. – No 2.

Az 50-es években született névadó design, a platina csíkkal dekorált Anmut Platinum.  Egyedüli a kollekcióban, melynek két változata is létezik, a  No 1. és a No 2.  A különbség a dekorációból adódik, a No 1. kollekció tányérjait egy, a No 2.-t pedig két, egymással párhuzamosan futó platina csík díszíti. A kollekció darabjai tetszés szerint kombinálhatók, mivel a No 1. sorozat kiegészítői, a  különféle  kannák, kiöntők, csészék, szervírozó és salátás tálak harmonikusan  illeszthetők a No 2. dupla csíkozású tányérjaihoz.

Az Anmut Platinum klasszikus gyökerei ellenére is valódi kortárs design, ami 70 évvel ezelőtt megálmodott tiszta formavilágával, örökre beírta magát az ikonikus design világába…

ANMUT SAMARAH

A “legklasszikusabb” család a sorozatból, ahol a luxus és a tradíció találkozik, ahol az ihletet a gazdagon tekeredő  indiai paisley-minta adta. Az ismerős fíling nem véletlen, a porcelánokon megjelenő 24 karátos aranyból festett virág motívumok az indiai henna díszítőfestést idézik. És bár a paisley-minta jellemzője, hogy nagyon tömény, végeláthatatlanul burjánzó,   a Villeroy & Boch Anmut tányérjain ebben a színkombinációban kifejezetten elegáns és nagyvonalú.

Az ANMUT sorozat minden kollekciója  az innovatív “Inglaze Gold” technológiával rendelkezik, ami maradéktalan védelmet nyújt az aranydíszítésnek mind étkezések, mind mosogatások közben. A gyönyörű tányérok, tálalók, csészék kannák és kiöntők mindegyike biztonsággal használható mosogatógépben is, mi több, aki beleszerelmesedik még ünnepek előtt, akár apránként, egy-egy darabot vásárolva is emelheti az ünnepi asztalának fényét.

A kollekciók, a VILLEROY & BOCH további  kínálata mellett, megtekinthetők és megvásárolhatók  Villeroy & Boch belvárosi márkaüzletében Budapesten, az  V. kerület Régi posta u. 5. szám alatti bemutatóteremben és a Villeroy & Boch webáruházban, Magyarország első Signature márkaboltjában.