17
dec

VILLEROY BOCH Toy’s Fantasy, a karácsonyi porcelán “mesekönyv”

Mintha csak a századforduló ódon képeslapjai elevenednének meg a  VILLEROY & BOCH Budapest Belvárosi Márkabolt egyik legpatinásabb karácsonyi kollekciója a Toy’s Fantasy süteményes készlet motívumvilága, idén tovább bővült egy ajándékokat szállító Mikulás és a szabadban játszó gyerekek bájos figuráival.

A süteményes tálkának nem csak a mintája, de a formája is a múltba kalauzol. A hófehér porcelánból kidomborodó hóember és az őt körbe szállingózó hópihék mellett sem a felnőttek, sem a gyerekek nem tudnak szó nélkül elmenni. A kezek előbb érintik a hóban játszó gyerekeket körbeölelő domború formákat, mint a tálkán kínált  süteményt.

Az ajándékokkal teli mikulás szán, nem egy egyszerű sütményes tál. Hasonlóan a Toy’s Fantasy többi porcelenjához akár egy mesekönyv, ami bájos rajzaival a karácsony fantázia világba repítve, újabb és újabb történetek szövögetésére sarkal. Vajon kell ettől meghittebb esti program, mint Advent idején így álmodni saját meséket közösen a kicsikkel?

Mintha csak a régi karácsonyi képeslapok, vagy a meskönyvek lapjai elevenednének meg ezeken az ódon hangulatú karácsonyi terítékeken,  melyek a Winter Bakery, és a Toy’s Delight  gyűjtemények mellett a VILLEROY & BOCH legnosztalgikusabb porcelánjai.

A másik két készlettel ellentétben  TOY’S FANTASY nem ét-, hanem süteményes és tálalókészlet. Tálai különböző méretűek és formájúak, dúsan díszítve a legszebb romantikus karácsonyi motívumokkal.

A kisebb változataiban apró magvak, mandula, dió, mogyoró kínálható, míg buci böréiből forró tea, vagy kakaó fogyasztható a reggelihez, vagy napközben bármikor a finom süteményekhez.

A legapróbb porcelán tálkák stílus azonosságuk miatt a terített asztalon előételes, kompótos, vagy savanyúságos tálkaként is gyönyörűen mutatnak.

Az aprósütemények és az illatos gyümölcsök, a mandarin, a narancs, valamint a bonbonok és pici cukorkák, mind kínálhatók a mélyebb tálakban, amik egyébként akár kisebb leveses tányérként is használhatók, míg a nagyméretű szögletes és téglalap alakú porcelántálakon a sütemények vagy a húsok szervírozhatók a karácsonyhoz illő fenséges módon.

A kollekcióból természetesen nem hiányozhatnak a talpas kínáló tálak sem a csupa piros és zöld mintákkal, és a maguk teremtette bájos vintage hangulattal.

A karácsonytól elválaszthatatlanok a különféle kiegészítő és deskorációs tárgyak is. Az asztalokon, polcokon, a kandalló párkányon, netán a lépcsőkön, csak tovább fokozzák a mesebeli hangulatot a Toy’s Fantasy karácsonyi dekorációi, a különféle porcelán dobozkák, a mécsesek, vagy a  csizma alakú vázák.

A Toy’s Fantasy, a Villeroy & Boch két másik karácsonyi kollekcióihoz hasonlóan  évről évre bővíthető, gyűjthető, így lehet hogy első évben csak a sütik, a következő évben már az illatos teák is, végül pedig minden finomság a békebeli hangulatú porcelánokból kínálható, fogyasztható…

További részletes információ a prémium finomporcelánokról és asztali készletekről, a Villeroy & Boch belvárosi üzletében Budapesten, az  V. kerület Régi posta u. 5. szám alatti bemutatóteremben és a www.vbshop.hu Villeroy & Boch webáruházban.