20
jan

IMM COLOGNE 2020 ÚJDONSÁGOK – LIGNE ROSET

A francia márka az idei év első bútor- és enteriőrdesign vásárán, az IMM COLOGNE 2020 kölni kiállításán mutatta be újdonságait, melyeket olyan ismert tervezőkkel közösen készítettek, mint Sebastian Herkner, Yabu Pushelberg,  Antoine Rouzeau és Mauro Lipparini.

TARU

Tiszta, stílusos, kortárs elegancia..

Sebastian Herkner új kanapéja a kompakt forma és a lágy körvonalak mentén született, kényelmes, többfunkciós puffal kiegészítve.  Az ihletet a designer által csodált elefántok jellegzetes karaktere adta, melynek sziluettjét tökéletes hűséggel képezte le a “Taru” egyedülálló formáján.

Robusztus megjelenés, vastag lábakkal – gömbölydeden puha összképben.

A kényelem az egyik legfontosabb szempont volt Herkner számára a kanapé tervezésekor. Ennek érdekében a TARU cső alakú acélkeretét, háromrétegű rétegelt lemez alapját és a rugalmas tartóhevedereit nagyvonalúan, hatalmas mennyiségű poliuretánhabbal borította.

Így a „Taru”-n üldögélve úgy érezzük,mintha egy buci felhőn lebegnénk, miközben hátunkat és karjainkat, a hasonlóan vastag és kényelmes hát-, illetve kartámlákon pihentethetjük.

A kanapé ülőfelületéről a széles lábakra történő sima átmenet – ez emlékezett azonnal az elefánt sziluettre – a francia cég hagyományos, kézműves értékeket őrző  filozófiájának egy újabb látványos példája.

A Ligne Roset ugyanis elképzelhetetlennek tartja, hogy tűzőgépeket használjon gyönyörű szöveteihez, ehelyett minden varrást tűvel és cérnával készítettek, amik a háttámla és a kartámaszok esetén, finoman hangsúlyos dekoratív varrásként jelentek meg.

Sebastian Herkner különös figyelmet fordított a kanapé egy olyan elemére is, melyet egyébként mások sok esetben szomorúan elhanyagolnak: annak hátulról történő megjelenésére. A kompakt méretnek és az organikus sziluettnek köszönhetően kis helyiségekben is számos pozícióba helyezhető – ez pedig épp elegendő ok volt ahhoz, hogy a hátának perfekt – adott esetben kellemesen buci – küllemet biztosítson. Függetlenül attól, hogy színes szövetből vagy finom bőrből készül – a borítások a Taru esetében is széles kínálatból választhatók.

PUKKA

Nagyon kreatív,  nagyon szemrevaló, nagyon érzéki… elölről és hátulról egyaránt, már ha lehet ilyet írni egy kanapéról…

A tökéletes kényelem mellett a Pukka egy csodálatos formatervezés, melynek gyökerei egész 1969-ig nyúlnak vissza, amikor Gaetano Pesce bemutatta a mára már ikonikussá vált  UP50 kollekcióját.  A Yabu és Pushelberg tervezőiroda ezt az prominens darabot gondolta tovább, hozzáadva egy nőies, puha és organikus dizájnt, amely így érzéki kényelemmel tölti be a tereket.

A Ligne Roset és Yabu és Pushelberg új együttműködése tökéletes szinergia a kiemelkedő funkcionális formatervezés, és a  több, mint 150 éves tradicionális gyártói tapasztalat közt. A kanapéból, fotelből és zsámolyból álló Pukka izgalma az ultra-rugalmas hab igen csak nagy mennyiségű használatában rejlik.

Az így kialakított “kövér”vonalak feszültsége megkövetelte a tökéletes kárpitozást, amit csak a legszorosabban rádolgozott, és legkiválóbb minőségű anyagok tettek lehetővé. Így esett a választás az Arte, Maxi, Gentle, Moby és az Appa elegáns bársony és gyapjú textiljeire.

A Ligne Roset nem “gyorsmárka”. Nem rohan sehová, nem akar folyton változni, nem akar évente fel-, és eltűnő trendeket követni. Jól érzik magát a francia sikk, a finom elegancia és az értéket képviselő tradíciók világában, melyeket elképesztő érzékkel fordít kortárs irányba.

A Kölnben most bemutatott két újdonsága pont erről a harmóniáról szól, designban, funkcióban és maradandó értékben egyaránt.

További részletes információ a LIGNE ROSET újdonságairól, a márka magyarországi képviselete és forgalmazója, a LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.