24
jan

Gyönyörű spanyol mázas csempék – másképp…

Most amikor az óriás lapok trendjét éljük, meglepetéssel fedeztem fel egy spanyol gyárat itthon, a GOLDENGRES kínálatában, aki most is a kézműves hagyományok mentén gyártja jellegzetes, vastagmázas csempéit.

Ez pedig igazán jó hír a tradicionális burkolatok, a loft vagy a mediterrán stílus szerelmeseinek, akiknek manapság sokkal nehezebb dolga van értékes, szép, és autentikus burkolatokat találni, a kortárs design uralta burkolatvilágban.

A MÁZAS CSEMPÉK ÚJJÁSZÜLETÉSE

Az Estudio Ceramico másképp közelíti és értelmezi a helyiségüket. Kollekciói mindig a különbözőségekre épülnek, ezért olyan megoldásokat kínálnak amelyek új képet alkotnak a hagyományos mázas csempe designról.

Igazán izgalmas látni, ahogy a trendet a saját formanyelvükhöz igazítják. Egész más szemszögből közelítenek a stílusokhoz, másképp definiálnak például egy ipari vagy századfordulós art deco stílust, mint napjaink legtöbb gyártója.

Elengedik a divatos irányzatok mai értelmezését, és innovatív kutatásaikkal olyan exkluzív, avantgárd  kollekciókat hoz létre, amelyek újraépítik a padlólapok és falburkolatok hagyományos koncepcióját – megoldásokat kínálva és személyessé téve a projecteket.

Jó példa erre a nem túl nagy karriert befutó metrócsempe design, aminek bár abszolút létjogosultsága lett volna adott stílusokban, még sem sikerült túl meggyőzőre a pályafutása. Az ESTUDIO CERAMICA  erre a jellegzetes formára húzta rá a sokkal inkább kedvelt hatszögletű designt, ami két forma így együtt, már egy egészen más, új arcot mutatott a piacnak. Kedveli a loft, kedveli a modern, minimál, így tökéletesen bejöttek a gyár számításai.

Nem is lenne teljes a gyár autentikus szemlélete, ha kimaradnának a portfólióból a hagyományos kelet- és észak-afrikai ihletésű motívumok. Az arab világ jellegzetes, zellij berakásokat idéző mázas csempéi, a dús és pazar díszítés remekei.

Vannak stílusok, melyek egész egyszerűen nem létezhetnek e a nélkül a régi, hagyományos mintavilág nélkül, amit a ESTUDIO CERAMICA vitathatatlanul a legelegánsabb és legkifinomultabb formákban tár a világ elé.

Amikor a hagyományos Art Deco stílusú csempék fekete fehér, illetve pasztell színű  változatai merülnek fel gondolatainkban, akkor is érdemes számolni a spanyol gyár kínálatával.

Egyik legértékesebb tulajdonságuk, hogy épp úgy sajátjai a modern, mint a századfordulós enteriőröknek, mindegy, hogy minimál, vagy annak elődje az art deco környezetébe, vagy épp rusztikus, romantikus enteriőrbe helyezzük.

A gyönyörű mázas csempék szigorúságát kiemelik a markánsan ellentétes árnyalatok, ugyanakkor bizonyos kollekcióknál éppen hogy finoman tompítják a lágy vonalú rajzolatok.

A szakma és a nagyközönség a legújabb technológiai és design fejlesztéseikkel is találkozhat a hamarosan nyitó CEVISAMA kiállításon február 3-7 közt Valenciában, ahol a gyönyörű mázas burkolatai közt, a még ismeretlen  újdonságoké lesz a főszerep.

További részletes információ az ESTUDIO CERAMIMCA burkolatokról, a magyarországi forgalmazó a GOLDENGRES-DADO BT elérhetőségein.