24
feb

KONYHAKIÁLLÍTÁS 2020

A Budapest Arénában február 28. – március 1. között, megrendezésre kerülő KONYHAKIÁLLÍTÁS 2020 keretén belül, számos különlegesség, gyönyörű konyhabútorok, innovatív konyhatechnológiák, konyhagépek, konyhai kiegészítők és kreatív ötletek széles skálája várja konyhadesign és a konyhatrendek érdeklődőit.

Találkozhatunk a legújabb irányzatokkal, megismerkedhetünk a legdivatosabb színekkel, burkolatokkal, mindeközben pedig idén először kitekinthetünk a szabadba is. A kiállítás nagyszínpadán olyan sztárséfek kényeztetnek ízletes falatokkal, és avatnak be a tálalás művészetébe, mint Wossala Rozina, Borbás Marcsi, Mautner Zsófi, Fiala Borcsa, Bereznay Tamás, vagy Steiner Kristóf. Egyszerű, de annál ízletesebb kulináris kalandozás lesz ez felnőtteknek, gyerekeknek, a reform, vagy a vegetáriánus étkezés híveinek egyaránt.

SZÍNEK AZ IDEI KONYHATRENDBEN

Az egyedi konyha stílusának és hangulatának egyik kézenfekvő eszközei a színek, melyekkel a falak mellett a mostani trendeknek megfelelően a bútorok, munkalapokon a konyhagépeke és eszközökön, valamint a legapróbb konyhai kiegészítőkön egyaránt találkozni. A konyhához legközelebb a tűz és víz színei, a különféle kék és zöld, valamint a bordós, terrakotta árnyalatai állnak, de az élénk színek mellett idén határozottan követelik helyüket a puha pasztellek is.

Mindezek közül legtrendibb egyértelműen az idei év Pantone színe, az az otthonos mélykék árnyalat, mely konyhavilágát is egy szempillantás alatt meghódította, ezt alátámasztandó pedig a kiállításon találkozhatunk egy olyan különleges enteriőrrel is, ami direkt ezt a Classic Blue árnyalatot kelti majd életre.

A zöld mindig is kedvelt árnyalat volt a konyhában, melynek népszerűsége idén sem csökkent, csupán árnyalatai változtak. 2020-ban elsősorban a frissebb, fiatalosabb árnyalatok képviselik  a trendeket, azon belül is a fenyőzöld, a zsálya, de továbbra is jelen vannak az olyan nyugodt mély árnyalatok is, mint a petróleumzöld.

A terrakotta meleg árnyalatai hűvös és meleg színekkel egyaránt kiválóan kombinálhatók, finom harmóniát, vagy izgalmas, kontrasztos hatást eredményezve. A feltűnő és gazdag bordó időtlen luxust sugároz, azonban akkor tud igazán érvényesülni, ha kellő teret kap az enteriőrben.

És ha már a színeknél tartunk… Ha elég merészek vagyunk, vessünk majd egy pillantást a fashion világának egyik olasz luxusbrandje, a Dolce & Gabbana és a szintén világhírű háztartási készülékgyártó Smeg fúziójából született limitált szériás kisgépek merész designjára. Igen, a design megosztó, de semmiképp sem megkerülhető…

INNOVATÍV KONHAGÉPEK – KICSIBEN, NAGYBAN

Jó és funkcionális konyháról a tervezők és a berendezés, a finom konyháról pedig a legjobb konyhai gépek gondoskodnak. A idei kiállításon a különleges tudással rendelkező, okos háztartási gépek, a sütők, hűtők és mosogatógépek legújabb típusait mellett megismerhetjük a praktikus és nélkülözhetetlen konyhai kisgépek, a különféle robotgépek, mixerek, turmixok, vákuumozók, illetve sous vide készülékeket mindentudó, stílusos és formabontó változatait.

Bosch

KitchenAid

KitchenAid

Dunavox

Bosch

Delimano

DeLonghi

Miele

IDÉN NYÁRON MÁR A SZABADBAN IS

A kiállítás szervezőinek felkérésére a Lakberendezők Országos Szövetsége idén meglepetéssel is készül, tervezőiknek köszönhetően élőben is megismerkedhetünk egy profin megtervezett kültéri konyhával. A kültéri trendeknek megfelelően, a határok évek óta, egyre jobban mosódnak el az enteriőr és exteriőr design közt. Ennek következtében a nappalik, a beltéri jellegű világítás és a szőnyegek után, a konyha is egyre teljesebb értékű formában válik a kültéri design részévé.

Ma már a szabadban való sütés-főzés nem korlátozódik egy profi kerti grillre, hanem küllemében és tudásában is a valódi, funkcionális konyhadesignt követi. Természetessé válnak a szekrények, a nagy munkafelületek, a mosogatók, és a gépek, természetesen minden kiemelkedő és időtálló, minőségben.

A KÖRNYEZETVÉDELEM FONTOSSÁGA

Ahogyan a belsőépítészet és lakberendezés minden területén, úgy a konyhában is kiemelkedő fontossággal bír a környezettudatos gondolkodás és a fenntartó törekvések. A 2020/21-es szezonban még több zöld szemlélettel találkozni konyhában, ez pedig olyan stílusos és minőségi megoldások elterjedését jelenti, melyek még kevésbé terhelik napjaink környezetét. Nem mindegy mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk, és ez legjobban az újrahasznosított és megújuló anyagból készült termékek előállításával, valamint a tudatos fogyasztói szokásokkal befolyásolható.

A konyhai technológiai újítások egyik mozgatórugója a zero waste, azaz a hulladékmentesség, és sokat tehetünk már azzal is, ha új gépek vásárlásakor az energiatakarékos megoldásokra törekszünk. Érdemes megismerni, megbarátkozni, és kihasználni az okos gépek által kínált lehetőségeket, hiszen ezek így sokkal kisebb környezeti terhet jelentenek a mindennapokban.

ÉS A MEGLEPETÉS!

A tavalyi évekhez hasonlóan, idén sem maradnak el azok a nyeremények, melyek emlékezetessé és a szerencsések számára gazdagabbá teszik a kiállítás nyújtotta élményeket. Eért érdemes már előre regisztrálni a KONYHAKIÁLLÍTÁS oldalán, mert a sok izgalmas ajándék mellett fődíjként, egy  2 millió Ft értékű egyedi konyhabútor  is várja szerencsés tulajdonosát február 28. – március 1. között a Budapest Arénában.