26
feb

Gresporcelán homlokzatok

Napjainkra gresporcelánok kiléptek hagyományos enteriőr kereteik közül, és a kortárs építészet minimál kubus  trendjeihez igazodva, megjelentek az épületek homlokzatain is, mint változatos küllemű, innovatív homlokzatburkoló anyagok.

Ez valójában egy olyan előremutató minőségi design lett, mely hathatós eszközzé vált a kortárs tervezők, építészek és belsőépítészek kezében.

A szerelt  és átszellőztetett porcelán homlokzat burkolatokkal az épület teljes egészén, egységes, modern megjelenés alakítható ki.

Ariostea

A porcelán homlokzatburkolatok a magas hőmérsékleten történő gyártás eredményeként kiemelkedő szilárdsággal rendelkeznek, vízfelvevő képességük pedig nem hogy csekély, de a nullával egyenlő.

Ennek a két tulajdonságnak köszönhetően felületükön nem tud megtapadni szennyeződés, a fagy nem tud bennük kárt tenni, nem mohosodnak, nem foltosodnak, vagy fakulnak az évek során.

Mindössze 6, illetve 10 mm-es vastágságuknak köszönhetően kis önsúllyal rendelkeznek, rakhatók ragasztással és átszellőztetett, alumínium vázrendszerben egyaránt.

ABK

Igény esetén a a burkolatok hátoldala üvegszál erősítést is kaphat, így egy baleset esetén nem zuhan darabjaiban a kertbe vagy az utcára. Design tekintetében az egyedi idények döntenek, de általánosságban elmondható, homlokzaton a csillogás miatt általában a matt felületű burkolatok az ideális(abb) választás.

Homlokzatburkolásra bármely méretű, gresporcelán burkolat alkalmas, az átlagostól a legdivatosabb mega méretekig bezárólag. A méret kiválasztáskor azonban figyelembe kell venni a az épület adottságait, a dilatációt, illetve magát a fogadórendszert is. Vagyis nem mindegy, hogy az épület mennyi hő- és fényterhelést kap, amik mind befolyásolják majd a döntést.

További előnyük a rendkívüli gyorsaság, valamint az a tény hogy régi épületetek is egyszerűen és hatékonyan újíthatók fel alkalmazásukkal.

ABK

Az olasz ARIOSTEA kültéri gres burkolatainak egyedülálló jellemzője, hogy a design nem alacsony hőmérsékleten, matricázással készül, hanem digitális nyomtatással kerül fel, amit azután rendkívül magas hőmérsékleten égetnek a lapokba, így a burkolatok hő- szmog- és vegyszerállóvá válnak. Emellett ezek a design burkolatok egy, a Grani Fiandre által szabadalmaztatott un. ACTIVE felületkezeléssel is elláthatók, ami UV fény jelenlétében ózont fejlesztve baktérium ölő hatású tulajdonsággal bír.

Az Ariostea igény esetén akár egyetlen 150×300 darabot is legyárt, bár az ár nyilvánvalóan kedvezőbb nagyobb  mennyiség esetén.

További részletes információ  a magyarországi forgalmazó, a GOLDENGRES-DADO BT elérhetőségein.

Ariostea

Ariostea

ABK