26
feb

Olasz bútor design, egyedi igényekhez igazítva

Az 1976-ban alapított olasz LACIVIDINA a kárpitos bútorok – kanapék, szófák, lobby bútorok és totelek – egyik kiemelkedő gyártója. Kimagasló minőségű bútorainak jellegzetes stílusán a könnyedség és játékosság épp úgy tetten érhető mint az egyedülálló attraktivitás, mely vitathatatlanul az olasz designerek egyik ismérve.

A LaCividina története a know-how-ról, mint a tervezés szépségéről szól, világviszonylatban is elfogadtatva elveiket és értékeiket. Kifejezésre juttatják az olasz autentikumot, megőrizte a részletek iráni érzékenységet, és az olasz kézi kultúra felbecsülhetetlen értékét – mindezt nemzetközi versenyképességgel kombinálva.

Nap szófa, design: Andrea Steidl – 2019

Izgalmas kannapéi, foteljai és kisbútorai a világ legnevesebb designereivel folytatott együttműködések eredményei, így a LaCividina az ma is az egyik legfontosabb partnere a preferált belsőépítészeti projekteknek  közületi- és magánkörnyezetben egyaránt.

A bútorok esztétikai tisztasága, a minőség, a kivitelezés tökéletessége, és az ergonómiai kialakítások mind egy szerteágazó folyamat végeredménye, melyben a designerektől a  modellgyártókon át az asztalos, és kárpitos szakemberekig, mindenkinek azonos fontosságú szerep jut.

A LaCividina az első kárpitozott bútorgyártó cég Olaszországban, amely megkapta az „Olasz bútorok eredetének igazolását”, amely igazolja a „Made in Italy” termékek minőségét és gyártási szakaszuk nemzeti eredetét.

A több mint negyven éve hiteles “Made in Italy” fogalom, minden LaCividina projekt középpontjában áll, mint az olasz gyártási kultúra, a minőség, a műszaki ismeretek és az értékes kivitelezés tökéletes szintézise, mely itthon is megtalálható az INTERNI BUDAPEST kínálatában.

ALA – design. Sebastian Herkner

Az Ala különféle méretű fotelok, kanapék és puffok gyűjteménye, amely tökéletes összhangba hozza a kreativitást, a technológiai innovációkat és a manufakturális értékeket.

Eredetisége a fémből készült kecses vázszerkezeten nyugvó  háttámlák, ülések és kartámaszok izgalmas kapcsolatában rejlik. Tiszta vonalvezetése tökéletesen mutatja a LACIVIDINA azon képességét, hogy mindig olyan megoldásokban gondolkodik, melyekben a végeredményt a tudatosan tervezett elemek egyedi összhangja adja.

Könnyedségét a kárpitozott felületek vékony alapformája biztosítja, melyek olyan ötletes technikai megközelítéssel kapcsolódnak egymáshoz, amely az összes rögzítőrendszert láthatatlanná teszik. Az Ala számos egyedi lehetőségek rejt, mivel fotel összes párnázott része (ülőfelület, háttámla, karfák)  ízlés szerint kombinálhatók, így a különféle szövetek, anyagok és színek felhasználásával játékos, karakteres megoldásokat hozhatók létre.

OSAKA – design: Pierre Paulin – 1967

Vitán felülálló ikonikus design, melyben a francia tervező a 60-as évek uralkodó racionalizmusát kérdőjelezte meg csábító ívekkel, és természetesen kanyargó organikus esztétikai formákkal. Ez az újító szellemiség pedig egy az attraktív ülőfelületek sorozatából felépült, egyetlen folytonos kanapé születéséhez vezetett.

A moduláris kanapérendszer egy végtelenített ülőhely-megoldás, mely az egyszerű egyenes, illetve organikus modulok összekapcsolásával és kombinálásával egyedi megoldások végeláthatatlan variánsait hozza létre.

Az OSAKA designja egy szegmentált acélkereten alapul, amely a csigolyákhoz hasonlóan görbül.  Ez a keret – mint egy gerinc – a váza az ülés- és hátpárnáknak, amelyek élénk és vonzó színű, rugalmas anyagokkal vannak bevonva.

ACCURSIO – design: Antonino Sciortino 2015

A LACIVIDINA egyik legismertebb gyűjteménye a különböző méretű és magasságú, kerek, négyszögletes és téglalap alakú topokkal készített dohányzó-, és konzolasztal család.

Az Accursio kollekció keresztezi a művészet és a formatervezést, amely új kreatív nyelvet hoz az enteriőrdesign tervezésben. A bútorokat tökéletesen áthatja az eredetileg szobrász és táncművész designer egyénisége.

Az elegáns slim topookat szigorú geometrikus rendben, légies fémpálcikák tucatjai tartják, melyek stabilitás megőrzése mellett abszolút  éterikussá teszik a formát. Az Accursio számtalan beállítás, felhasználás,  párosítás és variációs lehetőséget hordoz, így a hétféle kivitelben kapható asztalokból, egyszerűen és könnyedén tetszés szerinti kompozíciók alakíthatók ki.