30
ápr

Kerti burkolatok – új szerepben

Néhány éve törtek be a kert designba a 20 mm vastag innovatív kültéri burkolatok, melyek tökéletesen ötvözik az esztétikát, a minőséget és magas műszaki teljesítményt, garantálva ezzel az új generációs burkolatok több évtizedes problémamentes kültéri alkalmazását. A GOLDENGRES-DADO BT számos kreatív megoldást kínál, melyek megvalósításával igazán egyedi designt hozhatunk létre a kertben.

Provenza

Ez az intelligens kerti burkolat alternatíva az úgynevezett szabadon lerakható  gres burkolat, amivel a régi  burkolati rétegrend helyén  lehet gyorsan és egyszerűen létrehozni új burkolatot, illetve lehet a kertben kialakítani járdát, tipegőket, pihenőhelyeket. Ha pedig még  elegendő beépítési magasság is van,  akkor még az is előfordulhat, hogy régi burkolólapok fáradságos, költséges és időigényes eltávolítására sincs ezután szükség.

Ergon

Emil Ceramica

Előnyeiket ma már szinte mindenki ismeri: hasonlóan a hagyományos térkövekhez, ragasztás nélkül, kavicságyazatba vagy-homokágyazatba is rakhatók, burkolhatók szárazon, illetve emelt, vezetékeket rejtő álpadló rendszerben is rakhatók. A medence környezetében az egységes látványért a burkolatok végigfutnak  a teraszon, majd a medence peremén az adott kollekció kiegészítő elemeként túlfolyórácsban folytatódnak, de akár a medence belső burkolatát is képezhetik.

Novabell

Novabell

És most már nem csak burkolatként, de akár kültéri bútorok, asztalok, épített pihenőpadok, kültéri kutak, virágtartók vagy konyhák formáiban is hódítanak a kertekben…

A különböző léptékű, akár giga méretű burkolólapokból, melyek az időjárás viszontagságai mellett a fizikai és mechanikai hatásokat is tökéletesen tolerálják, maximálisan időtálló, kreatív kertberendezések is tervezhetők.

Mirage

A greslapokból tervezett kültéri bútorok különösen szépen összehangolhatók a kerti burkolatokkal, akár úgy, hogy azonos lapokból, akár úgy, hogy egy textúra családon belül, de más árnyalatokból, vagy más léptékű – akár dekorlapokkal kombinálva  –  tervezzük azokat.

Fondovalle

Ebből adódóan az elkészült kertberendezés lehet ultramodern, minimista, de akár, romantikus, mediterrán stílusú is, például egy mozaikdekorral kombinált épített konyha esetén.

Fondovalle

Mirage

Azonban ezzel még közel sincs vége a kreatív lehetőségeknek. A MIRAGE kínálatában léteznek olyan speciális elemek, melyek kerékpártartókként funkcionálnak, illetve olyan íves burkolólapok, melyekkel bármekkora méretben, elegáns és dekoratív módon oldhatók meg a fák körüli burkolások.

Mirage

Mirage

Mirage

Novabell