18
máj

Mitől tökéletes a konyhai tárolás?

A profi konyhai tárolás, a jól működő konyha egyik sarkalatos pontja. Alapvető követelmény a tökéletes elrendezés, és a látványon túli, az ajtók és fiókok mögött megbúvó láthatatlan tárolóvilág alaposan átgondolt és tökéletesen megtervezett rendje.

Megfelelő tervezéssel olyan konyhát alakíthatunk ki, ahol  mindennek meg van a biztonságos helye, az eszközök  funkciók szerint méretükhöz igazítva csoportosíthatók, könnyen áttekinthetők, hozzáférhetők.

A konyhabútor tervezők nem csupán a  mostani trendek, hanem az abszolút praktikusság alapján is javasolják a teljes mélységükben kihúzható fiókos konyhaszekrényeket, hiszen ezekkel sokkal könnyebben és praktikusabban használható a konyha.

Jó hír, hogy a konyhai fiókok egyénre szabott kialakítása a professzionális szerelvényeknek köszönhetően ma már semmiféle méretbeli korlátba nem ütközik. Szélesség, magasság, mélység – extrém méretekben sem kizárt.

A fiókok rendkívül változatos moduláris belső rendszerezői segítenek maximálisan kihasználni a szekrények és fiókok belsejét, rendben tartják a bennük lévő dolgokat, ráadásul a különböző kiegészítők variálásával az egyedi igényekhez tökéletesen igazodó személyre szabott tárolási rendszer alakítható ki.

A könnyen gördülő, teljesen kihúzható fiókok a fiókrendező elemekkel kiegészítve, jó rálátást biztosítanak a fiók tartalmára, könnyű és egyszerű hozzáférhetőséget biztosítanak még a leghátul elhelyezett eszközök számára is.

A fiókok tervezésekor és rendezésekor alapvető szempont  főzési szokások figyelembevétele, hisz ehhez igazodva kell a belső részleteket alakítani úgy, hogy azok a lehető leglogikusabban és legkényelmesebben szolgáljanak minket.

A nehéz edényeknek és serpenyőknek a sütő mellett nagy mélységű fiókokban a helye, amiben a testre szabható elválasztóknak köszönhetően, biztonságban, stabilan tárolhatók, anélkül, hogy minden egyes nyitásnál idegesítőn csúszkálnának, vándorolnának.

A fűszerek, száraz-élelmiszerek és konzervek, a különféle eszközök és tányérok, mind hasonló elven a számukra kifejlesztett speciális fakkokkal, rekeszekkel, variálható szélességű és hosszúságú elválasztókkal tarthatók katonás rendben.

A profi megoldások lehetővé teszik, hogy minden rendszerezőt a tárgyaink méretéhez igazítsunk, innentől kezdve pedig megszűnik a  kis tányér – nagy tányér, kiskanál – nagykanál és társaik csiszi-csuszi napi problematikája…

További részletes információ a Bulthaup teljes bútor kollekciójáról, a magyarországi forgalmazó, az INERNI BUDAPEST elérhetőségein.