21
máj

OLÍVÁN FUTTATOTT TÖLTÖTT PARADICSOM

Egy könnyű nyári ebéd, kint a kertben… Ki ne élvezné? A SMEG konyhai kisgépeit egyszerű használni teraszon és kertben, már csak egy asztal, és egy mobil főzőlap szükséges és pillanatok alatt kész a könnyű nyári finomság.

Hozzávalók:

  • 75 dkg fürtös paradicsom
  • 40 dkg  sovány darált marhahús
  • 3 dkg elkészült kenyér
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • oregano
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • snidling
  • bors

Elkészítés:

Tegyük a darált húst egy nagy tálba, áztassuk a kenyeret kevés vízben, nyomjuk ki és adjuk hozzá a húshoz. Tegyük bele az egész tojást, a parmezánt, a sót, a borsot, a petrezselymet és az apróra vágott metélőhagymát, és addig gyúrjuk, amíg egységes keveréket kapunk.

Mossuk meg a paradicsomot és vágjuk le a felső sapkáját. Kaparjuk ki a belsejét  és tegyük be a TURMIXGÉPBE.

Adjunk hozzá cukrot, sót és borsot, és turmixoljuk össze, végül adjunk hozzá az apróra vágott friss oregánót  friss bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget, de ezekkel már ne turmixoljuk, csak pár mozdulattal lazán keverjük össze.

Töltsük meg a paradicsomokat a darált marhahússal, majd vékonyan olajozzunk ki egy serpenyőt helyezzük bele a töltött paradicsomokat,  öntsük le a fűszeres paradicsomos öntettel, és dobáljuk mellé a vékony szeletekre vágott fokhagyma gerezdet.

Kb. 30-40 percet főzzük lefedve, néha locsolgatva a fűszeres öntettel, majd a végén fedetlenül tegyük néhány percre a sütőbe, hogy szép színt kapjon. Tálalás előtt néhány kanál forró  mártással locsoljuk meg ismét a tetejét, és hintsük meg apróra vágott friss fűszerekkel bazsalikommal, petrezselyemmel, díszítsük friss snidling virággal, vagy szirmokkal,hogy az ízek, és illatok még jobban átjárják és körbelengjék.

Információ a SMEG készülékekről a forgalmazó: ADMIRÁL KONYHASTÚDIÓ elérhetőségein. Ételfotó: FOTOGRAMMI DI ZUCCHERO