02
jún

Hogy lesz tetőerkély egy VELUX tetőtéri ablakból?

A VELUX világon egyedülálló tetőerkély,  a valódi luxus érzését kelti a tetőtéri otthonokban. A fény akadálytalanul áramlik be a helyiség minden szegletébe,  a szabad kilátás akadálytalan, a természet pedig szinte beköltözik a szobába…

Az extra energiatakarékos, háromrétegű üveggel készülő un. cabrio tetőablak alsó eleme erkélyszerűen nyitható, oldalsó rácsa automatikusan lenyílik és csukódik.

Zárt állapotban kívülről nézve semmiben nem különbözik a tetőtéri ablakoktól, talán csak mérete az, amire felfigyelünk. Kinyitva azonban, mint egy franciaerkélyre kiléphetünk a szabadba.

A stabil balkonná nyitható rendszer révén  teljesen megváltozik, nyitottabbá, szabadabbá válik , fénnyel és a levegővel telik meg a tetőtéri szoba.

Nyitása és zárása pont olyan egyszerű, mint a hagyományos tetőtéri ablakoké. Egy egyszerű mozdulattal kinyitjuk a felfelé nyíló ablakot, és egy egyszerű mozdulattal függőleges helyzetbe toljuk az alsó ablak elemet. Ezzel  egyidejűleg automatikusan lenyílik az  ablakelem két oldalához rögzített korlát és már ki is léphetünk az erkélyre.

A speciális műszaki megoldású cabrio tetőablak kizárólag térdfal nélküli tetőterekben építhető be.

További részletes információ: LAMBDA SYSTEME