22
aug

Útban van a mosogatócsaptelep? Fektesd le!

Sokszor tapasztaljuk, hogy amikor valaki az ablak elé tervezi a mosogatóját, nem gondolja végig, hogy a csapteleptől kinyílik-e majd az ablak. Sokan legyintenek, ez nem lesz probléma, mivel csak bukó formában kívánják használni az ablakot.

A gyakorlat azonban mást mutat: mégis csak szeretjük/szeretnénk  a konyhaablakot szélesre tárni.

Ez a probléma azonban nem csak ebben a formában létezik.

Manapság amikor a különleges konyhaszigetek, és munkapultok, valamint a speciális vasalatok a konyhadesign szerves részei, nem csak az ablak előtt merül fel a mosogatócsaptelep megfelelő használhatóságának  problematikája.

Léteznek olyan konyhasziget megoldások ahol a speciális, láthatatlan vasalatoknak köszönhetően, a konyhasziget munkalapját eltolva, bukkan elő az alatta megbúvó kerámia főzőlap, illetve a mosogatómedence. Ilyenkor egyértelmű a mosogató csaptelepet úgy kell kiválasztani, hogy az ne akadályozza a csúsztatható munkapult mozgását, vagyis ismét csak a dönthető, fektethető speciális csaptelepek közül kell választanunk.

Megint máskor pedig egyszerűen csak azt szeretnénk, hogy a mosogatómedence használaton kívül láthatatlan maradjon: ilyenkor szintén csak egy süllyeszthető csaptelep jöhet szóba, amit egyszerűen lesüllyesztünk a mosogatómedence síkja alá, majd a medencét a munkapult síkjában  befedjük a saját fa, vagy üveg vágódeszkájával.

A pozíciójukat váltó Blanco csaptelepek háromféle módon mozgathatók, így mind funkcionálisan, mind vizuálisan tökéletesen megfelelnek ezeknek a tervezői igényeknek.

    • egy kézzel, könnyedén kiemelhetők a helyükről és ledönthetők
    • egy könnyed nyomással lesüllyeszthetők
    • vagy egyszerűen lehajthatók, oldalra, függőlegesen bele a mosogatómedencébe

Az, hogy melyik típust mellett voksoljunk, leginkább attól, függ, milyen céllal kívánjuk elrejteni a csaptelepet. Ha ablakot szeretnénk nyitni, akkor lehet dönthető, lehajtható, vagy süllyeszthető változatot választani, ha viszont pultot szeretnénk mozgatni felette, akkor a minimálisan rendelkezésre álló hely miatt csak a süllyeszthető változat jöhet szóba.

Ez utóbbi típus egyébként még “elrejtett állapotában” is látványos, elegáns, annak ellenére, hogy ebben a helyzetben már semmilyen más funkcióban nem gátolja a konyha használatot.

További részletes információ a BLANCO mosogató csaptelepekről, a magyarországi forgalmazó, az ADMIRÁL KONYHA STÚDIÓ elérhetőségein.