27
aug

FIORANESE BOHO -a báj és a romantika kortárs csavarja

Manapság talán a legkedveltebb burkolatfajták egyike a cementlap, annak mind az eredeti, mind az innovatív, cementlap jellegű gres burkolat formája. Ez a burkolat típus magában foglalja a gres lapok összes kiváló tulajdonságát, a rendkívüli keménységet, a kimagasló kopásállóságot, a tökéletes fagyállóságot és higiéniát.

A FIORANESE  CEMENTINE sorozatának új tagja a BOHO gyűjtemény, melyet azok a tradicionális hatszögletű illetve négyszögletes cementlapok ihlettek, amelyeknek domináns színei az autentikus szürke és téglaszínű árnyalatok voltak. A XX. század elején ezek a kicsi cement és a beton lapok rendkívül népszerűek és kedveltek voltak, gyakran használták mind az otthonok, mind a gyárak, mind a középületek padló- és falburkolataiként.

A új BOHO kollekciót a szabad és könnyű, természetes megjelenés, a Mix & Match iránti vágy, és a múltbeli anyagok újragondolása, újrahasznosítása jellemzi.

ÚJRAÉRTELMEZETT AUTENTIKUS BURKOLATOK

Az autentikus kompozíciók az egyszerű színek váltakozásán alapultak, virágokkal, indákkal, egyéb organikus és geometrikus motívumokkal, melyek a divatos Liberty és Deco stílusokat értelmezve padlóburkolatként új alternatívái lettek a szőnyegeknek. Mindeközben megjelenésükkel garantálták ugyanazokat a funkcionális határvonalakat és azt a vizuális erőt, mely eddig csupán a részletgazdag szőnyegekre volt jellemző.

A  Silvia Stanzani által tervezett Cememntino Boho burkolatok 20×20 centiméteres méretekben készülnek, többféle mintával, melyekből szabályosan ismétlődő, valamint randomszerű szőnyegminták alakíthatók ki.

A BOHO Mix kollekciók dobozaiban vegyesen található a tucatnyi mintaamiből mindenki úgy alakítja a saját, egyedi designját, ahogyan neki legjobban tetszik.

A teljes keresztmetszetében színezett, full body greslapok hatféle szabályosan ismételhető mintáiból, valamint kétféle mixből nagyobb, 40 × 40 centiméteres modulok kombinálhatók, amelyek széles körben használhatók a különböző stílusok kialakításához a lakóterekben.

További részletes információ:  GOLDENGRES-DADO BT