22
Sze

Led Tv-t idéznek az ELICA páraelszívó újdonságai

A prémium kategóriás olasz brand az ELICA, a modern, minimalista enteriőrök trendjéhez igazodva egyedülállóan lapos, falra simuló lineáris készülékeivel új utat nyitott a páraelszívók legújabb generációs világába.

FABRIZIO CRISA, az ELICA vezető designere 2020-ban három olyan innovatív készüléket tervezett, melyek mind vizuálisan, mind funkcionálisan a legmagasabb formai tisztaságot és a legmagasabb minőséget képviselik a témában.

PLAT / SUPER PLAT

Egy lineáris kialakítású, végletekig lecsupaszított, nagy teljesítményű páraelszívó, amely designjával a konyha főszereplőjévé válik.
Modern, lapos síkképernyős tévéket idéző  kialakítása tökéletesen alkalmassá teszi fali szekrények közötti telepítésre, de még inkább egy fókuszált, önálló megjelenésre.

A PLAT fekete és fehér üveglapos változatban, 55 és 80 cm-es szélességben, belső keringetésű szénszűrős és szabadba kivezethető változatban készül.

Szerelhető takaró csővel, vagy nélküle, attól függően, hogy a kivezető nyílása milyen magasságban lett kialakítva a falon. Ennek egy már meglévő konyha felújításánál egy magasabban kialakított kivezetőnyílás esetén van jelentősége, míg új konyha és annak gépészeti kialakítása esetén a megfelelő magasságban méretezett kivezető nyílás feleslegessé teszi a takarást. Így az utóbbi esetben megjelenése (különösen fekete színben) megszólalásig hasonlít egy síkképernyős fali konzolos tévéhez.

Ez a falba simuló design az esztétikum mellett ergonómiailag is makulátlan, hiszen a páraelszívónak nincsenek térbe lógó sarkai, amik sok esetben bosszúság és sérülések forrása a hagyományos(abb) formavilágú páraelszívók esetében.

Nagy, 730 m³/h órás teljesítménye tökéletesen alkalmassá teszi nagy légterű, közös nappali-konyha enteriőrökben történő használatra.

A SUPER PLAT kétféle, fekete és szürke üveg változata, még tovább gondolja az amúgy sem mindennapi designt. Öntött alumínium első rácsokkal és öntöttvas bevonattal gazdagítva a Super Plat a legszebb választások egyike a kortárs és indusztriális stílusú otthonokba.

A modell kihasználja az Elica Multi-d Capture technológiáját, amelynek köszönhetően a szívófelület lefedi az elülső felület teljes kerületét: így a szívóképesség garantálja a legjobb eredményt a pára és a kellemetlen szagok hatékony eltávolításával.
A Comfort Silence technológiának köszönhetően a legnagyobb sebességgel is csendben működik, így garantálva az alacsony zajszintet a szobában, lehetővé téve zavartalan beszélgetést, főzést, olvasást, vagy tévézést.

A Super Plat egy un. dimmerrel van felszerelve, amely lehetőséget nyújt a fény intenzitásának beállítására a tökéletes vizuális kényelem és a különféle hangulatok megteremtésének érdekében.

És ha ez sem lenne elég, a Super Plat a felhasználói élményt is maximalizálja, az ElicaConnect App-nak köszönhetően. Az app hangvezérléssel vagy néhány kattintással irányítja a készüléket, folyamatosan figyelemmel kíséri a szűrők állapotát, illetve szükség esetén segítséget is nyújt.

APLOMB

Az üveg, könnyed megjelenése ellenére, az acél szilárdságát közvetíti ebben az innovatív minimalista páraelszívóban. Kompakt, lineáris és elegáns kialakításának köszönhetően az Aplomb  gyönyörűen illeszkedik a mai kortárs környezetbe anélkül, hogy  megjelenése a teljesítményének rovására menne.

Az Aplomb vizuális könnyedsége ellenére a beépített Multi-d Capture technológiának köszönhetően a főzés során keletkezett  párát és szagokat három oldalról (alulról és 2 oldalról) szívja el, vagyis még nagyobb elszívó felülettel rendelkezik a legjobb teljesítmény érdekében.

Üveg előlapja a sima lapos formának köszönhetően egyszerűen és kényelmesen tisztítható. Ezenkívül karbantartása is könnyű, biztonságos: miután a panel kinyílt, akadálymentesen, közvetlenül közvetlenül hozzáférhetővé válik a az elszívó részé, ahonnan  a zsírszűrők egyszerűen kicsúsztathatók .

A Plat, a Super Plat és az Aplomb  nem más, mint tucatnyi koncentrált technológia innováció egyetlen vékony üveglap alá rejtve, Fabrizio Crisa és az Elica formanyelvén közvetítve.

További részletes információ, az ELICA újdonságairól, összes termékéről és az árakról, a magyarországi forgalmazó, az ADMIRÁL KONYHASTÚDIÓ elérhetőségein.