01
okt

Keresd a grafit színű hőszigetelő anyagot

Ma amikor tucatnyi gyártó, tucatnyi hőszigetelő anyaga van forgalomban, nem is olyan könnyű eldönteni, milyen szempontok alapján, és milyet válasszunk. Az egyre szigorodó épületenergetikai szabályozás egyre hatékonyabb hőszigetelést követel – ennek pedig vagy extrém vastag, vagy minőségileg magasabban kvalitált szigetelőanyagokkal lehet megfelelni.

Az  AUSTROTHERM GRAFIT® és GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezei maximálisan megfelelnek a legújabb és legszigorúbb hőtechnikai követelményeknek is.

SZÍN, AMI MEGKÜLÖNBÖZTET

Az innovatív hőszigetelő anyag jellemző szürke színét az ultra-finom szemcséjű grafit adaléknak köszönheti, melynek köszönhetően a hőszigetelő képessége akár 15- 33%-kal is emelkedik a közismert fehér színű táblákhoz képest. Ez a szám pedig nagyjából ugyanennyi energia megtakarítást is jelent!

A GRAFIT HŐSZIGETELÉS ELŐNYEI

  • mivel a grafit adalékon kívül, semmi másban nem tér el a hagyományos fehér szigetelő lemezektől, alkalmazása nem igényel semmilyen új technikát, tudást és szerszámot
  • új- és utólagos szigetelésre egyaránt alkalmasak
  • kiemelkedő energiatakarékos megoldás, kiemelkedő hőszigetelő képességgel
  • a hagyományos fehér hőszigetelő táblákhoz képest ugyanannak a hőszigetelő értéknek az eléréséhez  vékonyabb formában kell alkalmazni
  • ez a gyártás során is anyag- és energiamegtakarítást jelent
  • könnyű kivitelezés a rugalmas, un. ProfiContact ragasztós rögzítésnek köszönhetően
  • tartós, sérülésmentes, erős, homlokzati felületet nyújt
  • színezés után hibátlan, egyenes felületeket, esztétikus megjelenést ad
  • időjárásálló
  • egyszerűen és jól tisztítható

MIRE FIGYELJÜNK?

A  kezeletlen felületű grafitszemcsés hőszigetelő anyagoknak egyetlen hátránya van a nem ajánlott forró nyári napon tűző napsütésben dolgozni vele. Ilyen időjárási körülmények közt grafittartalma miatt olyan mértékben tudna felmelegedni, ami a homlokzati hőszigetelésnél kivitelezési problémákhoz vezethet.

DE! Erre is van megoldás. A kivitelezés ideje alatt egyszerűen állványhálóval kell védeni a teljes szigetelendő felületet az erős napsugárzástól vagy nem a sima GRAFIT, hanem a GRAFIT REFLEX® hőszigetelő anyagot kell alkalmazni. Ez utóbbi olyan GRAFIT® termék, mely egyik oldalára gyárilag felhordott – világos rózsaszín – festékbevonatot kapott, így jelentős mértékben mértékben visszaveri a napsugárzást.

Ez az egyedi fejlesztésű festék emellett nem csak a táblák hőmérsékletét szabályozza, hanem fokozott tapadást is biztosít a rákerülő ragasztó rétegnek.  Így a táblák nem melegszenek fel túlzottan, a ragasztó megbízhatóan tartani fogja a hőszigetelést.

Ezért a megbízható kivitelezés érdekében homlokzati felületeken a festett felületű  grafitadalékos hőszigetelésre, a  GRAFIT REFLEX®  javasolt, mégpedig  a festett felületükkel kifelé nézve. Amennyiben szükséges, a rögzítést a ragasztó megkötése után dűbelezéssel lehet teljessé tenni.

További részletes információ  a termékről a forgalmazó LAMBDA SYSTEME elérhetőségein.

 

austrotherm grafit hőszigetelés

austrotherm grafit hőszigetelés