Így süss lazacot karácsonyra
A lazac, elválaszthatatlan a karácsonytól. Aki szereti, bizonyára örömmel fogadja ezt a könnyűreceptet, amit mi is egyszerűen elkészítettünk, a BORA professzionális teppan grilljén.
HOZZÁVALÓK:
- 500 g lazac
- 4 evőkanál szezámmag, fehér és fekete
- 600 g borsó
- kókusztej
- 1 csipet wasabi
- 1 evőkanál szójaszósz
- koriander szár (apróra vágva)
- 2 evőkanál földimogyoró-olaj
ELKÉSZÍTÉS:
Forgasd meg a lazacot a szezámmagban, és mindkét oldalán süsd 15 másodpercig. Blansírozd meg a borsót, add hozzá a kókusztejet, wasabit, és szójaszószot, ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint, majd kézi turmixgéppel üsd szét olyan durva állagúra, hogy a krémes állaga mellett, a borsó darabosan maradjon benne.
A recept a professzionális német konyhagép gyártó a BORA, valamint a készülékek magyarországi forgalmazója az INTERNI BUDAPEST közreműködésével készült, a BORA saját fotóival illusztrálva.