12
dec

Így süss lazacot karácsonyra

 

A lazac, elválaszthatatlan a karácsonytól. Aki szereti, bizonyára örömmel fogadja ezt a könnyűreceptet, amit mi is egyszerűen elkészítettünk, a BORA professzionális teppan grilljén.

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g lazac
  • 4 evőkanál szezámmag, fehér és fekete
  • 600 g borsó
  • kókusztej
  • 1 csipet wasabi
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • koriander szár (apróra vágva)
  • 2 evőkanál földimogyoró-olaj
ELKÉSZÍTÉS:

Forgasd meg a lazacot a szezámmagban, és mindkét oldalán süsd 15 másodpercig. Blansírozd meg a borsót, add hozzá a kókusztejet, wasabit, és szójaszószot, ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint, majd kézi turmixgéppel üsd szét olyan durva állagúra, hogy a krémes állaga mellett, a borsó darabosan maradjon benne.

A recept a professzionális német konyhagép gyártó a BORA, valamint a készülékek magyarországi forgalmazója az INTERNI BUDAPEST közreműködésével készült, a BORA saját fotóival illusztrálva.