17
jún

Csokoládés brownie

Az egyik legfinomabb csokis süti, ami a világ minden táján kedvenc: a kívül ropogós, belül csupa krém, csupa olvadós, csupa lágy:  csokis brownie. Elkészítése nem ördöngösség, egyedüli titka csupán a legjobb minőségű kakaó/étcsokoládé… attól függ, melyiket választjuk.

3 e1347428326464 Csokoládés brownie

Hozzávalók:  160 g liszt

250 g vaj

350 g fehér-, és 60 g barna cukor

4 tojás

1 vanília rúd

90 gramm valódi kakaópor

½  sütőpor

1 e1347429497876 Csokoládés brownie

5 e1347429583223 Csokoládés brownie

Miközben a sütőt 170 fokra előmelegítjük, KEVERJÜK KÖNNYŰ HABOSRA a vajat a kétféle cukorral, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, majd egyenként a tojásokat.

A sütőport alaposan keverjük össze a liszttel, majd szitáljuk bele ezt és a kakaóport is a kikevert masszába. Ha picit tuningolni szeretnénk a dolgot, tehetünk bele durvára vágott mogyorót / diót, vagy különböző aszalt gyümölcsöket is, de ne vigyük túlzásba, nehogy gyümölcskenyér kerekedjen belőle… Sütőpapírral béleljünk ki egy cca. 20 x 20 cm tepsit, öntsük bele a tésztát, és toljuk a sütőbe 40-45 percre. Akkor jó, ha a teteje kérges roppanós, de a belseje finoman lágy, szinte még  folyós.  Langyosan,  egy csésze forró illatos kávéval…  hát döntse el ki-ki maga…

cs21 e1347429384917 Csokoládés brownie

RK_caramel-brownie_2014.2

RK_caramel-brownie_2014.1

receptünket az ADMIRÁL KONYHASTÚDIÓ a SMEG konyhai készülékek és kisgépek forgalmazója támogatta

csokis brownie , csokis süti , sütemény receptek