01
nov

Gazdaságos és hangulatos FŰTÉS környezetbarát módon

Manapság mindenki keresi a leghatékonyabb és leggazdaságosabb fűtés módot, de örvendetesen egyre több azon emberek száma is, akik mind ezt környezettudatos módon szeretnék megvalósítani.

Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy számos gazdasági szempontot figyelembevéve és konzekvenciákat levonva, egyre nagyobb figyelem fordul, a jövőbemutató  FAELGÁZOSÍTÓS VÍZTERES  kandallók felé.

Ez a már régóta ismert technológia az elmúlt évek folyamán hatalmas ütemben fejlődött, és mára az egyik legmegbízhatóbb és legkorszerűbb környezettudatos fűtési rendszerként van jelen a piacon.

De mitől is mások Európa egyik leggazdaságosabb, modern kandallói?

 • ENERGIA: a faelgázosítós vízteres kandallók a fa energia tartalmának szinte 100%-t hasznosítják, ami a pontos számok nyelvére lefordítva egyedülálló 91,8 % hatásfokot jelent
 • ÉGÉSIDŐ: egy megrakással lényegesen hosszabb égésidő érhető el a hagyományos kandallókhoz képest, mivel a cég faelgázosítós vízteres kandallói többféle speciális rostéllyal használhatók, attól függően, milyen gyorsan akarunk hőteljesítményt leadni.
 • SPECIÁLIS ROSTÉLY: ennek segítségével  a szabványban előírtakhoz (és a legtöbb sima kandallóhoz) képest kétszer hosszabb tüzelési idő érhető el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, a DIN 13240 szabványban előírtak szerint a kandallóban a tűz, 2 kg száraz fával minimum 45 percig kell, hogy égjen, a tűz intenzitásának csökkenése nélkül. Ez az idő nő duplájára a cég faelgázosítós vízteres kandallóinak speciális rostélyainak köszönhetően. A rostély, és az égési fúvókák egy kifejezetten erre a célra alkalmas, magas hőmérsékletet tűrő, speciális ötvöztű acélból készülnek.
 • MELEGVÍZ ELLÁTÁS: A rendszer, megfelelő kialakítással nem csak a fűtés, de a melegvíz ellátására is alkalmas.
 • EGYENLETES MELEG MINDENHOL: a hagyományos kandallók elsősorban abban a helyiségben biztosítják a meleget, amelyben elhelyezték őket, és a hő további elvezetése a lakás távolabbi pontjaiba csak komoly és drága légtechnikai megoldásokkal lehetséges. Ezzel szemben mivel a vízteres kandallók melegvíz ellátásra is képesek, alkalmasak a radiátoros rendszerek működtetésére, így a lakás kandallótól távol eső minden helyiségében – ahová radiátort / padlófűtést helyezünk – egyenletes meleg érhető el.
 • STÍLUS :  a  FAELGÁZOSÍTÓS VÍZTERES  kandallók tetszőlegesen választható előlapjaikkal egyedileg igazíthatók a különféle  enteriőrökhöz, így téve harmonikussá azok látványát. Az előlapok készülhetnek természetes kövekből, – mészkő, márvány, gránit – dekorbeton, vagy hőálló edzett üveg.
 • TELJESTMÉNY:  kandallók teljesítménye 18 és 24 KW, ezekből a vízoldali teljesítmény 15 és 21, míg a levegőbe leadott teljesítmény 3 KW.
 • ÖKOLÓGIA: A mindössze 11 mg / Nm³ porkibocsájtásának köszönhetően – természetes jó minőségű száraz fa égése mellett –  finompor szűrő felszerelésére nincs szükség. Ennek a mostani környezetkímélő hatása mellett jövőbeni gazdasági hatásai is lesznek. A jelenlegi tendenciák szerint az elkövetkező években tovább szigorodnak a környezetvédelmi normák és ennek a porkibocsátási határértéknek köszönhetően  a FAELGÁZOSÍTÓS VÍZTERES  kandallók tulajdonosai komoly költségeket takaríthatnak meg.
 • PANORÁMAÜVEG: A kandalló felső, 40 x 31 cm-es speciális panorámaüvege, cinoxiddal kezelt, ami magas minőséget biztosít, ennek a speciális kandallónak. A különleges üveg miatt a kandalló abban a heyliségben ahol elhelyezésre került kisebb hőleadással rendelkezik, hogy nagyobb hatást fejthesen ki a távolabbi, vízteres részekre.
 • TISZTÍTÁS: Minden kandalló tulajdonos rémálma a kormos kandalló üveg, ami amellet, hogy tisztítása napi macerával jár, még a lobogó tűz látványától is megfoszt. Amennyiben jó minőségű száraz fával használják a vízteres kandallót akkor a tisztítás egyszerűen, előmelegített levegővel történik, és végleg búcsút inthetünk a koszor kormos üveg takarításának.
 • BIZTONSÁG: Az ajtó kialakításánál fogva, bármikor, üzemi hőfoknál is könnyen és biztonságosan egy kézzel nyitható/ zárható.
 • KÉMÉNY: Ezeknél az innovatív, környezettudatos kandallóknál nincs szükség bonyolult elektronikára és ventillátorra a megfelelő kémény huzat eléréséhez, és a zajos ventillátor híján a kandallóból csak a csendesen pattogó tűz hangjának élménye marad.

További részletes információ, a kizárólagos forgalmazó, a TŰZVARÁZS OTTHON FŰTÉSTECHNIKAI KFT elérhetőségein