Grillezett cukkini kecskesajttal
Könnyű nyári vacsora ami pillanatok alatt elkészül egy jó beszélgetés egy 1 pohár rozé mellett…
Hozzávalók:
1 baguette
4-5 tk olívaolajat
2 kis cukkini
200 g kecskesajt – érett vagy enyhén fokhagymás/zöldfűszeres
1 fokhagyma
1 csokornyi metélőhagyma
durva vörös hawaii tengeri- vagy rózsaszín himalájai só
A salátához:
100 g “kedvenc” saláta (rukkola, bébispenót, madárbegy, lollorosso… )
2 evőkanál olívaolaj
1 tk sötét balzsamos ecetet
2 tk könnyű balzsamecetet
1 tk enyhén csípős mustár
2 evőkanál akácméz
3 ágacska kakukkfű
1 gránátalma
30 g dióbél
só, bors
Elkészítés:
1.
Vágjunk 8 szeletet a bagettból, és kenjük meg olívaolajjal. A cukkinit hosszanti irányban kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, és grillezzük 200 ° C-on néhány percig.
2.
Mossuk meg és rázzuk le a salátát, majd a vinaigrette-hez keverjük össze az olívaolajat a két fajta ecettel, a mustárral és a mézzel, pici sóval és borssal. Tuningoljuk fel a /megmosott – megszárított / apró kakukkfű levelekkel a gránátalma magokkal és a durvára vágott dióval.
3.
Pirítsuk aranyszínűre a baguetteket dörzsöljük be mindkét felüket fokhagymával és púpozzuk, kenjük rá a kecskesajtot. Az elkészült grillezett cukkinit sózzuk, borsozzuk és tegyük a kecskesajtos baguettek tetejére.
4.
Helyezzünk 2-2 darabot a tányérokra, a cukkinik tetejét szórjuk meg az apróra vágott metélőhagymával és a színes durva só darabokkal. Halmozzuk mellé a salátaleveleket, csorgassuk meg a vinagrettével és… jó étvágyat!
A recept a professzionális német konyhagép gyártó a BORA, valamint a készülékek magyarországi forgalmazója az INTERNI BUDAPEST közreműködésével készült, a MyBORA saját fotóival illusztrálva.