Így készíts mini pizzákat teppan grillen
Hozzávalók a tésztához:
- fél kg liszt
- 25 g élesztő
- 1-1,5 teáskanál cukor
- 300-350 ml meleg víz
- só
- 2 ek olívaolaj
Az élesztőt a meleg vízben cukorral és olívaolajjal felfuttatjuk, közben a lisztet és a sót deszkára szitáljuk. A felfutott élesztőt a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük, és kb 10 perc alatt sima, már nem ragacsos tésztává gyúrjuk, majd egy óráig olajjal kikent tálban duplájára kelesztjük.
Hozzávalók a feltéthez:
- kevés oliva olaj a grillap kenéséhez
- 300 gr érett paradicsom szeletelve
- 200 gr reszelt mozzarella
- 50 gr hagyma finomra vágva
- 200 g bárány- vagy marhahús
- 200 g baba cukkini szeletelve
- 1 teáskanálnyi zöldfűszer-só
- 2-3 szál újhagyma vékony szeletekre vágva
- 8 levél bazsalikom megtépkedve
- 2-3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- A Teppanyaki-t melegítsük elő 190 °C-ra
- A tésztából lisztes kézzel formázzunk rudat, majd abból tépjünk le egyforma darabokat és gyúrjuk őket nagyjából egyforma gombócokká. A gombócokat helyezzük a vékonyan megolajozott teppan grillre és lapogassuk szét mini pizzákká. Miközben a pizza korongok alulról sülnek helyezzük a közepükre a paradicsom karikákat, majd félidőben paradicsommal együtt fordítsuk meg őket és süssük tovább 3 percig.
- Közben szórjuk az apróra vágott hagymát, és a darált marha / borjú húst a grill szabad felületére és pirítsuk, forgassuk, majd dobáljuk köré a cukkini karikákat is. Mind e közben szitáljuk meg a mini paradicsomos pizzákat zöldfűszeres sóval, parmezánnak, majd szórjuk a tetejükre a húst, a cukkinit, és díszítsük a vékony gyűrűkre vágott újhagymával, és a frissen tépett bazsalikomlevelekkel.
A recept a professzionális német konyhagép gyártó a BORA, valamint a készülékek magyarországi forgalmazója az INTERNI BUDAPEST közreműködésével készült, a MyBORA saját fotóival illusztrálva.