16
okt

Így készíts mini pizzákat teppan grillen

Hozzávalók a tésztához:

  • fél kg liszt
  • 25 g élesztő
  • 1-1,5 teáskanál cukor
  • 300-350 ml meleg víz
  • 2 ek olívaolaj

Az élesztőt a meleg vízben cukorral és olívaolajjal felfuttatjuk, közben a lisztet és a sót deszkára szitáljuk. A felfutott élesztőt a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük, és kb 10 perc alatt sima, már nem ragacsos tésztává gyúrjuk, majd egy óráig olajjal kikent tálban duplájára kelesztjük.

Hozzávalók a feltéthez:

  • kevés oliva olaj a grillap kenéséhez
  • 300 gr érett paradicsom szeletelve
  • 200 gr reszelt mozzarella
  • 50 gr hagyma finomra vágva
  • 200 g bárány- vagy marhahús
  • 200 g baba cukkini szeletelve
  • 1 teáskanálnyi zöldfűszer-só
  •  2-3 szál újhagyma vékony szeletekre vágva
  • 8 levél bazsalikom megtépkedve
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés:

  • A Teppanyaki-t melegítsük elő 190 °C-ra
  • A tésztából  lisztes kézzel formázzunk rudat, majd abból tépjünk le egyforma darabokat és gyúrjuk őket nagyjából egyforma gombócokká.  A gombócokat helyezzük a vékonyan megolajozott teppan grillre és lapogassuk szét mini pizzákká. Miközben a pizza korongok alulról sülnek helyezzük a közepükre a paradicsom karikákat, majd félidőben paradicsommal együtt fordítsuk meg őket és süssük tovább 3 percig.
  • Közben szórjuk az apróra vágott hagymát, és a darált marha / borjú húst a grill szabad felületére és pirítsuk, forgassuk, majd dobáljuk köré a cukkini karikákat is.  Mind e közben  szitáljuk meg a mini paradicsomos pizzákat zöldfűszeres sóval,  parmezánnak, majd szórjuk a tetejükre a húst, a cukkinit, és díszítsük a vékony gyűrűkre vágott újhagymával, és a frissen tépett bazsalikomlevelekkel.

A recept a professzionális német konyhagép gyártó a BORA, valamint a készülékek magyarországi forgalmazója az INTERNI BUDAPEST közreműködésével készült, a MyBORA saját fotóival illusztrálva.