A karácsonyi mézes süti legszebb helye
Szerintem már mindenki javában töri a fejét a karácsonyi ünnepeken, a sütésen, dekoráláson és nem utolsó sorban a tálaláson.
Ha már elkészült a vajpuha mézes süti, akkor hol is lehetne jobb és szebb helye, mint az olasz IVV gyönyörűséges LE CAMPANE üvegburái alatt…
Ja, és hogy hogyan is készüljön? Íme a recept:
Hozzávalók:
60 dkg liszt 9 evőkanál méz fél evőkanál szódabikarbóna 2 egész tojás + 2 tojás sárgája 9 evőkanál kristálycukor 1 mokkáskanál fahéj 7 dkg zsír 7 dkg vaj 2 kanál tejföl A cukrot, a tojásokat, a fahéjat, a zsírt, a vajat és a tejfölt keverjük össze egy tálban, közben szódabikarbónát a mézzel gyöngyözésig melegítsük fel. Ezután öntsük a tálban lévő a masszához, végül adjuk hozzá a lisztet, majd 2-3 órára tegyük a hűtőbe.
Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtsuk ki, és szaggassuk ki a karácsonyi formákkal. Előmelegített sütőben, kb. 160-180 fokon pár perc alatt süssük aranybarnára – ne tovább! mert akkor megkeményedik – és kedvünk szerint díszítsük. Egy jól záródó dobozba tegyünk egy nagy, hámozott almát és köré a mézeskalács figurákat, majd zárjuk be és jól dugjuk el, különben ünnepekig megsüthetjük még egyszer … kétszer… háromszor…
az IVV gyönyörű torta buráit megtalálod a THE SHOWROOM bemutatótermében
0 comment