02
máj

Kiemelkedően tartós kőporcelán kerti burkolat

Elegáns és tartós kerti burkolat nélkül nem lehet igényes és látványos kertet kialakítani. Az olasz  ARIOSTEA – CM2 Naturali Hightec  kőporcelán burkolatai a legtökéletesebb megoldást adják a kültéri burkolatokhoz, mind a magán, mind a project szférában.

2 cm-es vastagságuknak köszönhetően könnyen, ragasztóba ágyazva, vagy szárazon is rakhatók, utóbbinak előnyeként pedig egyszerűen és  gyorsan át is helyezhetők.  Vastagságuk és tömegük biztosítja a kültéren szükséges mechanikai ellenállást és hosszú élettartamot.

Teljes biztonsággal alkalmazhatók nagy terhelésnek kitett gépkocsi beállók parkok, közterek burkolására is. Felületi kezelésüknek és struktúrájuknak köszönhetően ellenállnak mindennemű időjárási tényezőnek, kezdve a nagyfokú hőmérséklet ingadozástól, a jég és fagy károsító hatásán át, egészen a felületét csúfítható só-, penész-, vagy mohafoltoknak. A burkolatok minősége és esztétikai megjelenése az évek múlásával is változatlan marad, teljesen mindegy, hogy sötét, vagy világos árnyalatait választottuk.

A kollekció többféle profi kiegészítő elemmel bír, ilyenek például az ültető tappancsok, melyek alkalmazásával egy álpadló rendszer alakítható ki, melyben egyszerűen elvezethető, és eltüntethető minden elektromos és informatikai vezeték, melyek egyébként könnyen elcsúfíthatnák az egységes, tiszta burkolat látványát. Ezek a tappancsok különböző magasságba állíthatók, helyezhetők alapbetonra, vagy közvetlen a kert kavicságyásos felületére így bármilyen vastagságú vezeték könnyedén elrejthető alattuk.

Az Ariostea CM2 kollekció összes eleme alkalmas közvetlenül a betonra, a kavicsra, a homokra és a fűre történő fektetéshez, míg a megnövelt alkalmazási helyzetben történő elhelyezése során – a méretüknek és a terhelésnek megfelelően a tappancsok (támaszok) elhelyezésével és darabszámával kapcsolatban bizonyos jellemzőket figyelembe kell venni.

A 60 x 60 cm-es formátumú esetén a támasztófelület magassága nem haladhatja meg a 10 cm-t, és javasolt egy központi támasz, egy 5. tappancs elhelyezése is a burkolólap közepe alatt, hogy az megfelelően terjessze a különböző terheléseket, és tovább növelje, és igazítsa az anyag egyébként is nagy ellenállási értékeit az adott  terheléshez.

A 120 x 60, és a 120 x 30 centiméteres formátumok esetén ajánlatos a tappancsokat 2 cm magasságon tartani és  a burkolólapokat  7 lábon alátámasztani.  Amennyiben a 120 x 60 és 120 x 30 centiméteres lapok esetén a burkolatok alatt 2 – 10 centiméter közötti szerelőpadozatra van szükség, elengedhetetlenné válik az üvegszálas háló alkalmazása, amit 10 cm-nél magasabbra történő emelésnél horganyzott acéllemezre kell kiváltani. 

Ariostea CM2 kollekció háromféle (60 x 60, 120 x 60, 120 x 30 cm) moduláris méretben,  hat különféle (fekete, kétféle szürke kétféle homok és egy földszín) árnyalatokban,  és háromféle (porfír, bazalt és kvarc) textúrákban léteznek.

További részletes információ az ARIOSTEA magyarországi forgalmazója,  a GOLDENGRES-DADO Bt elérhetőségein.