Sok magvas házikenyér
HOZZÁVALÓK:
Először is, egy gyönyörű és professzionális SMEG RETRÓ konyhagép
majd:
25 dkg finomliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 10 dkg graham liszt, 1 evőkanál napraforgómag, 1 evőkanál tökmag, 1 evőkanál fekete / fehér szezámmag, 1 evőkanál lenmag kb. 2 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3,5-4 dl meleg, de nem forró víz.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a liszteket, magvakat és a sót a SMEG robotgép keverőtáljában, majd rámorzsoljuk rá az élesztőt. Öntsük fel kb. 2,5 dl langyos vízzel, és kicsit keverjük meg, hogy felvegye az összes lisztet, majd adjuk hozzá a maradék vizet ( cca. 3,5-4 dl) és néhány perc alatt dagasszuk, fényes, simára a tésztát.
Ezután takarjuk le, és 30-35 percig kelesszük meleg helyen. Fél óra után fél percre ismét indítsuk be a robotgépet és dagasszuk át újra. Kicsit összeeshet, de már szépen el fog válni az edény falától. Ezután tegyük egy sütőpapírral kibélelt formába, kelesszük újabb 35-45 percig, közben melegítsük elő a sütőt, majd süssük 250 fokon 10 percig, utána pedig 175 fokon további 35 percig. Ha kész, még forrón borítsuk i a formából, hagyjuk egy rácson kihűlni.
Info a SMEG konyhai kisgépekről: ADMIRÁL KONYASTÚDIÓ, recept: mindmegette.hu