12
okt

Sok magvas házikenyér

Harvest-Bread-82931

HOZZÁVALÓK:

Először is, egy gyönyörű és professzionális SMEG RETRÓ konyhagép

01.jpge03bf75c-c91e-4e9b-b50c-f021bd18164cOriginal

majd:

25 dkg finomliszt,   15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt,  10 dkg graham liszt, 1 evőkanál napraforgómag,  1 evőkanál tökmag,  1 evőkanál fekete / fehér szezámmag,  1 evőkanál lenmag kb. 2 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3,5-4 dl meleg, de nem forró víz.

flor_de_sal_-_spanisches_salz

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a liszteket, magvakat és a sót a SMEG robotgép keverőtáljában, majd rámorzsoljuk rá az élesztőt. Öntsük fel kb. 2,5 dl langyos vízzel, és kicsit keverjük meg, hogy felvegye az összes lisztet, majd adjuk hozzá a maradék vizet ( cca.  3,5-4 dl)  és néhány perc alatt dagasszuk, fényes, simára a tésztát.

Ezután takarjuk le, és 30-35 percig kelesszük meleg helyen. Fél óra után fél percre ismét indítsuk be a robotgépet és dagasszuk át újra. Kicsit összeeshet, de már szépen el fog válni az edény falától. Ezután tegyük egy sütőpapírral kibélelt formába, kelesszük újabb 35-45 percig, közben melegítsük elő a sütőt, majd süssük 250 fokon 10 percig, utána pedig 175 fokon további 35 percig. Ha kész, még forrón borítsuk i a formából, hagyjuk egy rácson kihűlni.

Info a SMEG konyhai kisgépekről:  ADMIRÁL KONYASTÚDIÓ,   recept: mindmegette.hu