23
Sze

Magyar brand – 3d beton burkolat design

A minimalizmus nem egy évek óta tartó divatos „mozgalom” hanem a legegyszerűbb dekorációs tartalék az építészet kezében, mellyel gyönyörű tereket és formákat lehet életre hívni. Legkedveltebb kreatív alapanyaga a beton, ami nem csupán egy kipróbált, és bizonyított építőanyag, hanem egy  innovatív  design elem is az építészet és belsőépítészet palettáján.

Van Magyarországon egy cég, aki a háromdimenziós design beton burkolatok és homlokzati elemek gyártását mind minőségben mind designban  olyannyira magas fokra fejlesztette, hogy tevékenységét 2019-ben két rangos nemzetközi design díjjal is elismerte a szakma.

A PETRUS EVIDENT DESIGN luxus kollekcióit elismert designerek tervezik, melyek mindegyike egyedi exkluzivitást sugall.  A különleges beton design minden részletében megfelel a mai trendeknek, a kortárs és minimalista építészet/belsőépítészet magas szintű elvárásainak.

Alkotásaik dimenziós mélységeket,  organikus formákat,  geometriát,  optikai illúziókat  vagy éppen futurisztikus világot teremtenek a falon, ami így a  legtávolabbi nézőpontból is érzékelhetően telik meg energiával, ezáltal ellentmondásba kerülve önmaga eredeti, élettelen térhatároló mivoltával.

A burkolatok egyedisége modularitásukban és variálhatóságukban rejlik, melyeknek mind színben mind formavilágban rendkívül széles skáláját kínálják.

A beton tulajdonságaiból kifolyólag a maradéktalanul alkalmazhatók kül- és beltéren, padlón, és falakon, magán és közületi, intézményi szférában egyaránt.

A modellek többféleképpen is felhelyezhetők, így különböző rendszerben létrehozott vizuális ritmusok meghatározzak a felület dinamikáját.

Ez a vizuális élményen túl fókuszpontok kijelölésére, a figyelem irányítására, pl. útvonal, haladási irány, információs pont, stb. erősítésére szolgálhat. A rendszerben felhelyezett lapok pedig a megálmodott alaphangulatba simulnak bele, statikus hátteret biztosítva a kiemelni kívánt elemeknek.

A különböző vastagságú 3D-s modulok a perspektíva mélységéből adódó fény- és árnyék hatások  játékára épülnek, melyeket adott esetben még izgalmasabbá tesz a különféle színek alkalmazása.

A különleges beton burkolatok maximálisan kiaknázzák a kompozíciókban rejlő  vizuális lehetőségeket: játszanak a motívumokkal, az egyenes és organikus formákkal, a folytonosság és véglegesség látványával, amivel egyszer s mind eszközeivé válnak a figyelem fókuszálásának és a vizuális élmény kialakításának.

További részletes információ a PETRUS EVIDENT DESIGN 3d betonburkolatairól a forgalmazó GOLDENGRES-DADAO BT elérhetőségein, ahol számos minta élőben is megtekinthető.