08
aug

Vidéki Angliát idéző SANDERSON textilek

A SANDERSON a világ egyik legnevesebb, gazdag történelmi múlttal rendelkező textil és tapéta gyártó cége, aki mind e mellett még az “angol királyi udvar hivatalos beszállítója” címmel is büszkélkedhet. Elsősorban nyomott mintás textiljeiről és tapétáiról híres, de ezek mellett további prémium minőségű szőnyegeket és lakás kiegészítőket is gyárt.

Az EMBLETON BAY kollekció textil és tapéta designjában könnyedén keveredik a brit tengerpart nyugalma a természet harmóniája. Az álmodozó, romantikus színek olyan örökzöld tájakat és élővilágot jelenítenek meg, amelyek előcsalogatják a régmúlt nosztalgikus emlékeit, miközben az időtlen nyugalom érzésével töltik meg a tereket.

Ezt a békés természetet, vázlatrajzrajz és akvarell jellegű tapákban és nyomott illetve hímzett textilekben kelti életre kilenc különféle családban. A modern és a hagyományos motívumokat finom hímzésekkel, rusztikus szövéssel és széles vászoncsíkokkal emelik ki, amik így megkapó szépséggel reprodukálja a természet világának sokszínű textúráit.

További részletes információ a SANDERSON textilekről, a magyarországi forgalmazó, a BEVLO TEXTIL elérhetőségein.

DUNE HARES

Nos, ez az a család a kollekcióban, aminek digitálisan nyomtatott textiljei (és tapétája) a legapróbb részletekig magába foglalja a teljes Embleton Bay kollekció vidéki Angliát idéző hamisítatlan hangulatát és ódon báját…

ESTUARY BIRDS

Elbűvölő design, ami elefántcson színű finom vászon és puha pamut alapon, puha barnákkal és tompa zöldekkel kelti életre a kövek és fészkeik közt sétáló madarakat.

SEA HOUSE

Az Embleton Bay Fabric kollekció egy modern verziója, amely egy nyugodt, idilli utazás történetét meséli el a tenger felé vezető kanyargós úton a ködös Albionban.

SEA SHORE

Az Embleton Bay-gyűjtemény részét képezi ez az absztrakt szőtt design, ami emlékeztet a tenger kézjegyére, amit a partra kifutva, majd onnan visszahúzódva hagy maga után a homokban. A gyapjúszálakkal kombinált csodaszép acquard szövetet minden részletében maga a luxusérzés.

Az utazás, a tenger és az állatvilág után, az Angol táj jellegzetes virágai sem hiányozhatnak a kollekcióból. Pipacsok, bogáncsok, hortenziák – szebbnél szebb formákban…

EMBLETON

Újragondolt, kortárs pipacsábrázolások teszik felejthetetlenné a tüzes Embleton családot, ami a kevésbé merészek számára, visszafogott, piszkossárga színben is elérhető, szépen árnyalt nyomott len textileken.

THISTLE GARDEN & THISTLE GARDEN LINEN

A varázslatos virágfejek hajladoznak egy kékes és egy sárgás árnyalatban, a finom vászon és pamut keverékéből álló szöveteken, míg a LINEN család ugyanezeket a motívumokat jeleníti meg egy harmadik, – mályva színű – árnyalatban csak épp 100% lenvászonon.

SUMMER HARVEST

A Thistle Garden családhoz hasonlóan, szintén három (kékes, sárgás, és mályva) árnyalatban készül a Summer Harvest design is, csak épp az előzőtől, szellősebb léptékben, a romantikustól kissé távolodó, modernebb ábrázolásban.

WILD ANGELICA

Szitakötőkkel tarkított, zöldre hangolt gyógy- és fűszernövények adják a motívumvilágát ennek a családnak, amely közvetlenül a designer vázlatkönyvéből származik, és eredetileg tinta rajznak készült. Tagadhatatlan angol mintavilág, visszafogott monocrom hatással.