01
okt

TRESPA – a kortárs homlokzatburkolat

Trespa név egyet jelent a kiváló minőségű különleges megjelenésű homlokzati és beltéri építőlemezekkel. A termék nagy formátumú, hőre keményedő gyanta kötőanyagú homogén szerkezetű farost síklemez, melyet magas hőmérsékleten nagy nyomással összepréselve gyártanak.

A homlokzat az egyik legnagyobb igénybevételnek kitett felület a házon, így nem mindegy milyen anyagot/burkolatot alkalmazunk ezen a felületen.

A TRESPA kültéri homlokzatburkoló lapjait speciálisan kültéri használatra fejlesztették ki. A lemezek a különleges gyártástechnológiájának köszönhetően extrém időjárás-, karc-, ütés-, kopás és grafiti állók, nehezen éghetők és 10 év színtartósági garanciával is rendelkeznek.

Az esztétika és a kiemelkedő műszaki tartalom tökéletes összhangban áll egymással.

A mai modern, kortárs építészet egyik preferált homlokzat burkolata, hiszen önmagában, sík laponként, vagy perforált formában, más anyagokkal, pl: üveggel, fával, fémmel kombinálva egyaránt kiemelkedő látványt nyújt.

A TRESPA burkolatok további nagy előnye, a hosszú élettartam, ami alapvető hatással van a homlokzat műszaki és esztétikai állapotára.

Ezeket a burkolatokat kiemelkedő minőségük és tulajdonságaik révén nem kell felújítani, újrafesteni, javítani, vagy cserélni.

Egyedi gyártástechnológiájuknak köszönhetően  olyan speciális területeken is maradéktalanul alkalmazhatók, ahol  más típusú burkolatok nem rendelkeznek az adott kiírási követelményekkel.

A több száz színben és változatos felületi mintákban létező TRESPA homlokzatburkolatok a beltéri kerámiákhoz hasonlóan három felülettel készülnek, fényes, matt és félfényes kivitelben, azonban felületük minden esetben teljes egészében zárt pórusú marad, így őrizve meg extrém ellenálló tulajdonságaikat.

A homlokzaton történő alkalmazásuk történhet rejtett, ragasztott kialakítással, átszellőztet rendszerek formájában és rejtett, mobilizálható rögzítéssel is, de alkalmazhatók akár különleges, lamellás épület árnyékolókként is.

További részletes információ: LAMBDA SYSTEME