03
aug

Electrolux prémium kategória

Az Electrolux Magyarországon is bemutatja új, prémium háztartásigép-kollekcióját. Az Inspiration termékcsalád tervezését a skandináv építészet elegáns, ugyanakkor letisztult formái ihlették. Az új készülékek teljesen új és egységes külsőt kaptak. A sütőket, főzőlapokat, hűtőszekrényeket, mosogatógépeket, mosógépeket és szárítógépeket egységes színek, anyagok, azonos vonalvezetés és kezelőfelületek jellemzik. A dizájnváltás a márka szabadon-álló és beépíthető modelljeit egyaránt érinti. A vállalat dizájnerei ennek megfelelően modern, prémium megjelenésű, egyedi, de mindenekelőtt harmonikus termékcsaládot terveztek. Kiemelt figyelmet fordítottak a részletekre, például a fogantyúk és gombok anyagának, méretének és formájának megtervezésére.

INOUT-HOME / KONYHA ELECTROLUX

A tervezés során 3-4 dizájnjeggyel dolgoztak, mely következetesen megjelenik minden modellen. Az egyik karakteres dizájnelem az un. flow line, mely harmonikus egységbe foglalja a különböző készülékeket. A dizájnjegyek következetes használatának, az egységes szín- és formavilágnak, anyaghasználatnak és vonalvezetésnek köszönhetően a szabadonálló modellek jól kombinálhatók a beépíthető készülékekkel. „Négy egyedülálló színt és négy különböző felületkezelést használtunk. Az Inspiration kollekció egyes szabadonálló modelljei a hagyományos fehér és ezüstszürke szín mellett piros, csokoládébarna és ébenfekete színekben is elérhetők. A felületek is sokkal változatosabbak: fényes, szatén, szálcsiszolt rozsdamentes acél és lágy tapintású matt felületkezeléssel dolgoztunk. Az egyik legkülönlegesebb modell az ébenfekete színű hűtőszekrény, amelynek eloxált felülete a hagyományos, matt festéssel ellentétben visszatükröződik, s így szinte önálló életre kel a konyhában.” – mondta Thomas Johansson, az Electrolux formatervezési csoportjának igazgatója, aki az Inspiration dizájnmunkálatait is felügyelte. A készülékeken a kezelőfelületek is egységes dizájnt kaptak.

INOUT-HOME / KONYHA ELECTROLUX

A vezérlőpaneleken látható fehér (a magasabb felszereltségű modelleknél) és borostyán karakterek színe, formája és mérete is egységes, így maximálisan illeszkednek az egyszerű, letisztult skandináv formavilágba. A fekete üvegpaneleken megjelenő szöveges információk és intuitív piktogramok az egyszerű, gyors, átlátható vezérlést szolgálják. A készülékekhez új menürendszert is terveztek a szakemberek, mellyel a korábbinál is egyszerűbben érhetők el az intelligens funkciók. A menürendszer felépítése minden készüléknél hasonló, ezért elég egyszer megtanulni a használatát.

INOUT-HOME / KONYHA ELECTROLUX

“A modern konyhák hívószavai ma a letisztultság és a minimalizmus. Számos koncepciót teszteltünk, míg végül kialakítottuk az Inspiration formavilágát, amelyet az építészetben is használatos, klasszikus és markáns elemek jellemeznek. Csak a legszükségesebb formajegyeket tartottuk meg, hiszen a jó értelemben vett egyszerűség eleganciát és prémium minőséget sugall, amellyel a felhasználók ösztönösen és érzelmileg tudnak azonosulni. Az olyan autentikus anyagok, mint az üveg, a rozsdamentes acél vagy az alumínium, a skandináv látványvilágot idézik. Az Inspiration termékcsalád az Electrolux márka esszenciája: egyesülnek benne a vállalat legfőbb értékei, évtizedeket felölelő szakmai tapasztalatunk, valamint szellemi örökségünk, az emberközpontú skandináv gondolkodásmód” – foglalta össze Per Börjesson, az Electrolux vezető formatervezési menedzsere.

INOUT-HOME / KONYHA ELECTROLUX

INOUT-HOME / KONYHA ELECTROLUX

INOUT-HOME / KONYHA ELECTROLUX INOUT-HOME / KONYHA ELECTROLUX

INOUT-HOME / KONYHA ELECTROLUX

INOUT-HOME / KONYHA ELECTROLUX

INOUT-HOME / KONYHA ELECTROLUX