18
jún

A legvékonyabb beton a kortárs építészetben

A beton, a kortárs építészet egy csodálatos anyaga, mely rendkívül látványosan és  izgalmasan használható falakon belül is. Ez az olcsó, és szinte végtelen módon képezhető anyag, számtalan  textúrában és színben alkalmazható, más és más hatást, és megjelenést  adva  a hozzá társítható különböző  anyagokkal.

A számos design és innovációs díjat nyert német LIGHT BETON® dekor burkolat  egy egyedülálló újítás a belsőépítészetben, és az enteriőrdesign alakításban. A mindössze 2 mm vastagságú, valódi beton újdonság, teljesen új alapokon nyitott határtalan dimenziót a falak és a padlók burkolásában.

Jelenleg nincs tudomásunk más olyan gyártóról a világban, aki ilyen vékonyságban valódi látszóbeton burkolatokat tudna gyártani. A gyártás teljes egészében Németországban zajlik, maximális környezettudatos szemlélettel. Sem a gyártás folyamatán felhasznált anyagok, sem a kész termék nem tartalmaz semmilyen egészségre káros anyagot.

A 3020 x 1250 mm-es panelekben kapható beton burkolat mindössze 1,5 mm vastag, 2,25 kg/m2 súlyú, ami példátlan a maga nemében.  Négy, a beton színére épülő természetes árnyalatban létezik: Classic Grey, Classic White, Classic Anthrazit, és Retro,

Készülhet belőle padló, és falburkolat, megjelenhet fürdőszobában, konyhában, nappaliban, vagy hálóban, előfordulhat egy-egy falszakaszon, mennyezeten, de akár lépcsőn is  – magyarán a belsőépítészet bármely területén.

Felületképzésétől függőn tökéletesen illeszthetők a  különböző stílusokhoz, a letisztult, modern, minimalista  jelleget, ugyanolyan perfect módon  „hozza”,  mint  a rusztikust, vagy akár  manapság olyannyira divatos ipari loftot.

Amennyiben sok fémmel, üveggel társul, hűvös, hideg, kicsit bunkeres megjelenésű lesz, fával és szőrmével  viszont már  meleg, míg az elegáns textilekkel, bársonnyal, brokáttal,  kifejezetten nemesen eleganciát fog sugallni. Megfelelő arányban és mértékkel a kis lakásokban is bátran alkalmazható,  és az eredmény éppoly látványos lesz, mint a nagyméretű, egyterű otthonokban.

A most oly annyira divatos minimál, és a loft design szinte elválaszthatatlan részévé vált ezeknek a beton formációknak, és a LIGHT BETON® dekor burkolat ezt most mindennél közelebb hozta ott is, ahol eddig a beton súlya gátat szabott az álmoknak…

További részletes információ a kizárólagos magyarországi forgalmazó, a LIGHT BETON® elérhetőségein.