26
máj

Kézműves mestermunka a kortárs burkolatdesignban

A FAP CERAMICHE tervezői a közelmúltban folyamatosan kutatták a múltba veszett kézműves titkokat, hogy  a lehető legszebben reprodukálhassák a régi, autentikus motívumokat az új kortárs kerámia burkolatokon.

Ez egy összetett és izgalmas művészeti folyamat, amelynek célja, óriási érzelmeket kiváltva, valami “régi-újat” adni az építészek, tervezők és belsőépítészek számára. A Fap ezért ezeket a régi itáliai motívumokat hatalmas méretű, kortárs kivitelben újra értelmezve átírta, feltárva ezzel a kerámiák új dimenziójának kiaknázatlan lehetőségeit.

Egy művészi folyamat ez, mely az ambiciózus kutatások eredményeként tapasztalatokat és innovációt elegyít a kerámia-, és textilművészet, a kézművesség és a modern technológiák egységbe formálásával.

Részletes információ a FAP Ceramice burkolatokról a magyarországi forgalmazó, a GOLDENGRES-DADO BT elérhetőségein

Ez a múltba visszatekintés már felbukkan máskor is a FAP CERAMICHE kínálatában, hiszen több kollekció is visszaidézi az autentikus motívumokat, rendkívül dekoratív, anyagában is tapintható felületekkel, modern formanyelvre átültetve.

Ilyen gyűjtemény például a hófehér  LUMINA, 3D kollekció, melynek térbeli dekorcsempéi  számos lehetőséget kínálnak a tiszta minimalizmus megteremtéséhez – miközben hamisítatlan romantikát és a kézműves hangulatot árasztanak. A Lumina kollekció a hangsúlyt a felületek játékára helyezi, ami igazán szépen érvényesül a romantikus csipkemintákon és egyszerű tisztaságából kifolyólag tökéletesen illeszkedik bármilyen stílushoz.

A Mosaici Dark Side, gyűjtemény azzal, hogy gyönyörű grafikai motívumokként lépi át burkolólapok kétdimenziós világát, újraírja a dekorelemek eddigi formáit. Designját  kifinomult kézműves mozaik minták ihlették, melyekkel hidat stílus és személyiség közt.

A Maku gyűjteménye kiemelkedő gazdagsággal kínál dekorációs elemeket, mindezeket azonban decens eleganciájú, modern,  tone in tone formában, hogy semmi ne billentse meg az egységeben tartott harmonikus látványt.