19
aug

A beton design új formája

A cementbázisú, római kori anyag a beton, a világon az egyik legtöbbet használt anyag, ami napjainkra új lehetőségeket nyitott a lakberendezés, a belső építészet számára. A beton a minimal design egyik legfőbb eleme, amit szívesen használnak kereskedelmi egységekben, üzletekben, de lakáson belül is időről időre újabb és újabb, változatos, innovatív formákban.

A német LIGHT BETON® egyedülálló dekor burkolatai közt is különlegességnek számít az un. Formwork kialakítással  készített betondesign.

Ennek összhatásra olyan, az anker körökkel, mint a zsaluzott beton, amik ma oly annyira kedveltek a falakon és egyterű enteriőrök monolit mennyezeti födémjein.

A magyarországi  gyártó ezeket az indusztriális, anker körös betonpaneleket egy meglehetősen bonyolult ugyanakkor rendkívül precíz eljárással egyedileg készíti, minden esetben a megrendelő igényeihez és a helyszín kívánalmaihoz igazítva.

A gyártás első fázisában a beton felkerül egy hordozó felületre, amit ezután fel kell darabolni. Az így kapott paneleket következő lépcsőben betonélzáróval körbezárják, majd  CNC géppel kialakítják a jellegzetes az anker köröket, az utolsó lépcsőben pedig minden egyes panel felületén körben, készítenek egy nagyjából 0,5 mm-es élmarást.

Az így született beton táblák összhatásra nagyon látványos, ezt semmilyen más burkolattal, vagy kent/glettelt felülettel nem lehet imitálni.

Mivel a beton tulajdonságaiból kifolyólag színezhető is, bármilyen árnyalat, vagy különféle a fémhatású, vagy rozsdás felületek is kialakítható belőle.

Foto: Cretox Concrete

A Formwork kialakítású betondesign azonban nem csak a belsőépítészet “sajátja”… Számos más, kreatív módon használható különféle installációk, dekorációk, kiegészítők, vagy üzletberendezések, tartók, állványok kialakításához.

További részletes információ a kizárólagos magyarországi forgalmazó, a LIGHT BETON® elérhetőségein.