15
Sze

Az otthon melege – és a legújabb kandalló technológia

A szófordulat, “az otthon melege” és a kandalló, a fejekben két összetartozó fogalom. Épp úgy szól testünk lelkünk komfortosságáról, mint napjaink jövőbe néző, környezettudatos gondolkodásáról, hiszen ezt a meleget nem csak mi, az itt és most pillanatában, de az utánunk következő generációk a közelebbi/távolabbi jövőben is szeretnék élvezni.

A Tűzvarázs Otthon Kft  a lobogó tűz által keltett egyedi hangulatot, és a legújabb, innovatív fűtéstechnológia egységét kínálja  megoldásként a felelős, környezettudatos gondolkodás jegyében.

Az általuk forgalmazott faelgázosítós vízteres kandallók a tradicionális kandallóktól eltérően, egyedülálló módon két tűztérrel és két különálló üvegajtóval rendelkeznek, melyek egymás alatt helyezkednek el,  de egy szerves egységet alkotnak. Ennek köszönhetően a lobogó tűz látványa maradéktalanul érvényesül – de ez nem csupán a hangulat és esztétikum – ami mögött komoly, innovatív tulajdonságok állnak.

A faelgázosítós vízteres kandallók az egész ház komplett központifűtését és melegvízellátását akár önállóan, akár egy másik teljes értékű környezettudatos fűtési rendszerrel – napelem, napkollektor, geotermikus rendszer – kombinálásával is képes biztosítani.

MIÉRT JÓ EZ A RENDSZER?

  • biztonságos és kényelmes
  • a valódi tűz látványa mindig hangulatos
  • a fűtés és a melegvíz ellátás is biztosított – szemben a hagyományos légfűtéses kandallókkal
  • környezettudatos, nem szennyező – hiszen a fa az égés során csak annyi szén-dioxidot bocsát ki, mint amennyit élete folyamán felhasznál
  • szabályozható, szemben a hagyományos légfűtéses kandallókkal, ahol több celsius fokos eltérés is mutatkozik a kandalló közelében és a lakás távolabbi helyiségei között. Mivel a kandalló nem közvetlen a levegőt fűti, a meleg minden helyiségben egyenletes lesz,  hiszen a hő nagy részét 85/15%-ban a vízoldalon adja le
  • gazdaságos, hiszen puffertartállyal kombinálva, termosztát által vezérelve, mindig csak annyi hőmennyiséget juttat el és csak oda, ahova kell
  • nem muszáj mindig táplálni az égést, mivel egy megfelelő méretű puffertartály – padlófűtés esetén, a ház szigetelésétől függően – akár 3-4 napra elegendő hőmennyiséget képes tárolni, vagyis nem kell minden nap begyújtani
  • mivel magas a kimenő füst hőmérséklete, a faelgázosító vízteres kandallóknál ismeretlen a kátránylerakódás a kéményben, valamit a kormosodás a kandallóüvegen. Ehhez természetesen jó minőségű, száraz fa, és az égését tápláló elegendő mennyiségű oxigén szükséges.
  • másodlagos fűtésként használva, bármilyen energia vagy műszaki probléma esetén – ami a fűtési rendszerrel kapcsolatban felléphet – , a faelgázosítós, vízteres kandallók teljes egészében át tudják venni a ház fűtését és melegvízellátását – ami folyamatos biztonságérzetet nyújt a családnak.

Magyarországon jelenleg, egyedül a TŰZVARÁZS OTTHON Kft forgalmazza az innovatív, két tűzteres faelgázosítós kandallókat, melyek a környezettudatos, és kiemelkedően gazdaságos működtetésük mellett kimagasló esztétikai élményt is kínálnak az igényes és felelősen gondolkodó fogyasztók számára.

További részletes információ, a kizárólagos magyarországi forgalmazó, a Tűzvarázs Otthon  Kft elérhetőségein.

A TŰZVARÁZS OTTHON KFT az egész ország területéről keres partnereket, akikkel együttműködhet ennek a Magyarországon forradalmi újdonságnak számító környezettudatos faelgázosítós vízteres kandalló forgalmazásában.