03
jan

2019 Panton színe a burkolat designban

A nemzetközi nyomdai- és grafikai színrendszereket meghatározó PANTONE minden év végén bejelenti a következő év trendszínét, ami idén, 2019-ben a Living Coral 16-1546, az élő korall színe lett.

“Élénk és életigenlő narancs egy kis arany felhanggal” – ahogyan azt a Pantone írta.

Az élénk, de mégis lágy szín melegen ölel körbe, puha kényelmet biztosít folymatosan változó környezetünkben, így természetes, hogy a lakberendezésben és a belsőépítészetben is rendre megjelenik ez az árnyalat. Idén azonban mindez az év trend színének égisze alatt, ahogyan ezt a BURKOLAT DESIGNBAN is láthatjuk…

fal burkolat: ABK / Crossroad - Chalk White 120x240 cm, padló burkolat: ABK / Crossroad - Wood White 26x200 cm, fal és bútor szín: OIKOS - IN672

fal burkolat: ABK / Crossroad – Chalk White 120×240 cm, padló burkolat: ABK / Crossroad – Wood White 26×200 cm, fal és bútor szín: OIKOS – IN672

ABK – CROSSROAD BRICK

A gyűjtemény 8 színárnyalata közt megjelenik az új trend szín is, aminek 8×30 centiméteres mérete a hagyományos parketta méretét ismétli. Ennek köszönhetően a hullámos felületű, fényes fali burkolat változatos formákban rakható. Tradícionális halszálka mintában, kötésben és hálóban egyaránt, melyek mindegyike más és más hangulatot közvetít.

REFIN – CREOS

A puha és mélységérzetet közvetítő felület, mely a spatuával finoman húzott gyanta legmodernebb aspektusát idézi.  Szabálytalan textúrájának enyhén fényes és matt részletei a gyanta szárádása következtében kialakuló jellegzetes mintázatát mutatják.  A Creos a Coral szín mellett további négy  semleges árnyalatban létezik, melyek önmagukban vagy egymással kombinálva is különlegesek, amit ráadásul a burkolatok új formátuma, a 120×278 centiméteres óriás méret méginkább hatásossá tesz.

REFIN / Blue Emotion padlóburkolat koral színű fallal kombinálva

REFIN / Blue Emotion padlóburkolat koral színű fallal kombinálva

FONDOVALLE  – RES ART

A fénytörés hatásának köszönhetően a gyanta legtisztább esztétikájának újraértelmezése,  ötféle semleges minimalista-, és a most legújabb szín trendet képvislő korál árnyalataiban.  Hét különféle, egymással modulárisan kombinálható mérete számos variációs lehetőséget nyújt, méret-, és szín játék tekintetében egyaránt. A kétféle vastagságban létező burkolatok legnagyobb mérete (16ax320 cm) lehetővé teszi akár egyetlen lap haszálatát is mondjuk egy mennyeztig érő pengefal burkolásához.

 

FAP CERAMICHE – COLOR NOW

Expresszív színekkel játszó kollekció, amely amellett, hogy  izgalmas tér- és trendformáló burkolat, coloritásának köszönhetően komoly érzelmi hatással is bír lelkivilágunkra. Gyönyörű színei mellett a Color Now hatásosan játszik a textúrákkal, a méretekkel és a formákkal is, így ezek együtt már végképp ellenállhatatlanul és tökéletesen illeszkednek a belsőépítészet egyre színesedő trendjébe.

További részletes információ a burkolatokról, a magyarországi forgalmazó, a GOLDENGRES-DADO BT elérhetőségein.