Csokoládés brownie
Az egyik legfinomabb csokis süti, ami a világ minden táján kedvenc: a kívül ropogós, belül csupa krém, csupa olvadós, csupa lágy: csokis brownie. Elkészítése nem ördöngösség, egyedüli titka csupán a legjobb minőségű kakaó/étcsokoládé… attól függ, melyiket választjuk.
Hozzávalók: 160 g liszt
250 g vaj
350 g fehér-, és 60 g barna cukor
4 tojás
1 vanília rúd
90 gramm valódi kakaópor
½ sütőpor
Miközben a sütőt 170 fokra előmelegítjük, KEVERJÜK KÖNNYŰ HABOSRA a vajat a kétféle cukorral, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, majd egyenként a tojásokat.
A sütőport alaposan keverjük össze a liszttel, majd szitáljuk bele ezt és a kakaóport is a kikevert masszába. Ha picit tuningolni szeretnénk a dolgot, tehetünk bele durvára vágott mogyorót / diót, vagy különböző aszalt gyümölcsöket is, de ne vigyük túlzásba, nehogy gyümölcskenyér kerekedjen belőle… Sütőpapírral béleljünk ki egy cca. 20 x 20 cm tepsit, öntsük bele a tésztát, és toljuk a sütőbe 40-45 percre. Akkor jó, ha a teteje kérges roppanós, de a belseje finoman lágy, szinte még folyós. Langyosan, egy csésze forró illatos kávéval… hát döntse el ki-ki maga…
receptünket az ADMIRÁL KONYHASTÚDIÓ a SMEG konyhai készülékek és kisgépek forgalmazója támogatta