14
Sze

Az egyik leghatékonyabb, innovatív fűtésmód napjainkban

Napjaink egyik leghatékonyabb fűtési technológiája a faelgázosítás, melynek létezik egy olyan új, innovatív formája, ami további új lehetőségeket nyit meg a környezttudatos és energiahatékony kazánok kínálatában.

Jumbo S

A kandalló a hatékonyság és a látvány tökéletes kettőse, ami ráadásul könnyedén alkalmazkodik a változatos stílusú enteriőrökhöz és az egyedi igényekhez.

Ezek a FAELGÁZOSÍTÓS VÍZTERES  kandallók, melyek a tradicionális kandallóktól eltérően, egyedülálló módon két különálló tűztérrel kerülnek kialakításra. A tűztereket edzett hőálló üvegajtók zárják, amik semmilyen gátat nem szabnak a lobogó tűz hangulatos látványának.

Pont ennek a tűznek a látványa és hangulata az, ami hiányzik a faelgázosító kazánokból és ami miatt sokan inkább a kevésbé hatékony, de vitán felül hangulatos kandalló mellett döntenek.

Ez az új kandalló típus a vízteres kombinálásnak köszönhetően, összeköthető a ház központi fűtésrendszerével, ezáltal – a teljesítmény igények figyelembevételével – akár a komoly alapterületű, nagy házak komplett fűtését és melegvíz ellátását is biztosítani tudja.

Maga az égés  pár perc eltéréssel két kandallótérben történik. A felső tűztér kamrában kevesebb oxigén jelenléte mellett a tűzifa “tökéletlen égése” zajlik. Ennek hatására szénmonoxidban, szénhidrogénben és széndioxidban gazdag füstgáz szabadul fel, ami azután jól elkülönítve, a másik tűztérben ég el.

Ennek tükrében egyértelmű,  gazdaságosságának oka  a maximális energiahasznosítása, mivel a fának – fajtától, és nedvességtartalomtól függően – akár több mint 80%-a, fagázként ég el.

Erről a hatékonyságról pedig, már a kandalló kedvelőknek sem kell kell lemondai. A  FAELGÁZOSÍTÓS VÍZTERES  kandallók további különlegessége – a sima faelgázosítós kazánokkal szemben és a hagyományos kandallókhoz hasonlóan – a rendkívül változatos beépítési és burkolási mód. Gyakorlatilag a tradicionális kandallókhoz hasonlóan, a tűztér lehet beépített, illetve szabadon álló is, burkolata,vagy befogadó szerkezete pedig tetszés szerint a legszebb formában igazítható az enteriőr stílusához, szín- és hangulatvilágához.

További részletes információ, a kizárólagos magyarországi forgalmazó, a Tűzvarázs Otthon Fűtéstechnikai Kft elérhetőségein.

Folytatásban következik: TECHNIKAI PARAMÉTEREK, MELYEK IGAZOLJÁK EZEKNEK A  KANDALLÓKNAK A KIMAGASLÓ MINŐSÉGÉT, HATÁSFOKÁT, ÉS KÖRNYEZETTUDATOS MŰKÖDÉSÉT…