FAVA BAB, PARADICSOMOS CAVATELLI TÉSZTÁN…
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Az előző este beáztatott babot 40 percig 100 fokon pároljuk a gőzpárolóban, majd a kemény héjat kemény héját távolítsuk el. (kicsit macerás, kicsit időigényes – de nem megúszható… )
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, a kolbászról húzzuk le a bőrét, morzsoljuk apró darabokra, dobjuk az olajra a felkockázott vöröshagymával, a morzsolt chilivel és a felaprított rozmaringgal, majd keverjük illatosra.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsomot, további két perc után a konzerv paradicsomot, és az egészet főzzük össze 5 percig.
Közben a brokkolit 100 fokon 3 perc alatt pároljuk meg a gőzpárolóban.
A párolt babot, az apróra keverjük össze a paradicsomos alappal, szórjunk bele jó adag apróra vágott friss bazsalikomot, és reszeljünk bele kemény parmezánt.
A tésztát a csomagolásán feltüntettek szerint főzzük ki, szedjük tányérokra, halmozzunk rá a mártásból, dobjuk a tetejére párolt brokkolit, reszeljünk rá még parmezánt, díszítsük nagyobb darabokra tépkedett és egészben hagyott bazsalikom levelekkel, és…
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ…
érdekes lehet: SMEG GŐZPÁROLÓ
forrás: gock szerint a gasztrovilág, ételfotó: Bakos Edina