29
máj

Kültéri kötéldesign a kertben

Mintában és anyaghasználatban egyre több helyen jelennek meg a bohókás stílusjegyek ez enteriőr falain belül és kint a kertben egyaránt. Talán ennek a bohókás vonalnak köszönhetjük az elmúlt évek egyik feltörekvő anyaghasználatát is, ez pedig nem más, mint a kültéri kötél.

Tribu – Tosca

A friss dizájnirányzatok az eltérő matériák együttes alkalmazására építenek, és ezt az irányzatot remekül szolgálja a kültéri kötél. Fa vagy alumínium vázzal kombinálva már önmagában a bútorban megjelenik a többféle anyaghasználat.

Nem egy gyártónál jelenik meg alumínium vázzal és teak berakásokkal kombinálva kültéri nappaliknál, étkezőknél sőt a medenceparton is. Sokan tekintenek rá úgy, mint a mára már elfáradt, divatjamúlt szintetikus rattan utódja, pedig ennél sokkal többet tud. Lehet minimalista és modern, lehet bohókás és kicsit etno, de lehet klasszikus és romantikus is a végeredmény.

Anyaga két komponensű: kívül kellemes tapintású UV-álló olefinből, belül tartós poliészterből készül, akárcsak a legtöbb kültéri textil. Sok esetben nyitott hálós, vagy teljesen vízzáró töltet köré húzzák, így lesz még hangsúlyosabb, tartósabb és kényelmesebb maga az anyaghasználat.

Cane Line – Moments

TG Selection – Newport

MAnutti – Radius

Mint minden szintetikus kültéri alapanyag ez is ellenáll a penésznek, a sós víznek, a klórnak, és az UV sugaraknak is. Kültéri textil tisztítókkal könnyen és egyszerűen tisztíthatók. Ha pedig szeretnénk még jobban védeni az uv sugaraktól, az erre alkalmas textil protectorral átdörzsölve megtehetjük ezt.

További részletes információ a magyarországi forgalmazó, a TECTONA GRANDIS elérhetőségein.

Royal Botania – Twist

Tribu – Vis

Tribu – Tosca

TG Selection – Alabama

Gloster – Loop

Cane Line – Conic